Autonome mobiele robots (AMR)

Autonome mobiele robots (AMR)

Intelligente voertuigen die volledig autonoom door het magazijn rijden om het interne goederentransport te automatiseren en flexibeler te maken.

Het product

Maximale flexibiliteit voor het automatiseren van de goederenflow

Autonome mobiele robots (AMR) zijn ontworpen om volledig onafhankelijk ladingen te vervoeren tussen twee punten. Ze rijden vrij door het magazijn en volgen dynamische routes die door intelligente software worden berekend om hun bewegingen te optimaliseren en het perfecte traject te volgen voor elke taak. Met behulp van ultramoderne sensoren en scanners zijn ze in staat om obstakels te detecteren en te vermijden en om veilig te werken in een omgeving waar mensen en andere machines samenwerken.

De AMR's van Mecalux zijn zeer veelzijdige robots die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in alle soorten magazijnen, omdat ze geen aanpassingen aan de bestaande infrastructuur vereisen. De reeks bestaat uit verschillende modellen die elkaar aanvullen en dus geschikt zijn voor het hanteren van een grote verscheidenheid aan ladingen, van dozen, bakken en pakketjes tot stellingen en pallets. Hun gebruik helpt de interne goederenstroom in meerdere intralogistieke activiteiten te stroomlijnen en dynamischer en flexibeler te maken, waardoor de productiviteit en efficiëntie van het magazijn toenemen.

Autonome mobiele robots vervoeren ladingen tussen twee punten in volledige autonomie

Voordelen van AMR's

  • Autonoom: ze navigeren vrij, aan de hand van virtuele kaarten en zijn niet gebonden aan vooraf bepaalde paden of gesloten navigatiecircuits.
  • Intelligent: hun route hangt af van de taak en wordt gegenereerd door navigatiesoftware die in elke robot is ingebouwd en die de meest efficiënte route berekent. Ze detecteren en vermijden alle soorten obstakels, vast of bewegend, en passen hun traject in realtime aan.
  • Flexibel: ze passen zich perfect aan de lay-out van het magazijn aan en vereisen geen structurele aanpassingen. De robots zijn eenvoudig en snel in gebruik te nemen.
  • Schaalbaar: de vloot kan eenvoudig worden uitgebreid met nieuwe robots om te voldoen aan de operationele groei van het bedrijf of seizoensgebonden pieken in de vraag.
  • Efficiënt: Fleet Management Software stuurt de robots aan en anticipeert op robotroutes om elke taak aan de juiste AMR toe te wijzen.
  • Nauwkeurig: ze voeren hun taken met absolute precisie uit, wat helpt om de foutenlast aanzienlijk te verminderen en de efficiëntie van het magazijn te verhogen.
  • Veilig: ze werken veilig in zeer complexe omgevingen met mensen, goederen, opslagsystemen en andere machines. Een reeks uiterst nauwkeurige sensoren en scanners vermijdt botsingen en zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid bij alle bewegingen.
  • Integrale leverancier: de AMR's van Mecalux worden ondersteund door een toonaangevend bedrijf in de sector van intralogistieke oplossingen, met uitgebreide wereldwijde ervaring in de ontwikkeling en implementatie van geautomatiseerde opslagsystemen en softwaretools voor magazijnbeheer.
AMR's bieden een flexibele en intelligente transportoplossing

Toepassingen van autonome mobiele robots

Robotoplossing ontworpen om meerdere intralogistieke activiteiten te optimaliseren

AMR's maken het interne transport van goederen in magazijnen en distributiecentra flexibeler en efficiënter. Verschillende logistieke processen in bedrijven uit vele sectoren kunnen hierdoor geautomatiseerd worden.

Een autonome mobiele robot is ideaal voor person-to-goods picking

Person-to-goods picking

AMR-robots vereenvoudigen orderpicking in magazijnen die werken volgens person-to-product. De robots werken samen, begeleiden operatoren bij het uitvoeren van hun taken, versnellen hun routes en verlossen hen van belastende taken, zoals het gebruik van pickingbakken.

De AMR-robot is geschikt voor goods-to-person picking

Goods-to-person picking

AMR's zijn geschikt voor picking van het type "goods-to-person" door het transport van goederen van de opslagruimte naar de pickingstations te automatiseren. Zo hoeven de operatoren zich minder te verplaatsen in het magazijn en wordt de productiviteit verhoogd.

AMR-robots vervoeren pallets in het magazijn

Palletflow

AMR's worden gebruikt voor intern transport van ladingen op pallets en vervangen traditionele oplossingen zoals vorkheftrucks, transportbanden of elektrische monorails of worden aanvullend gebruikt. Ze maken het magazijn flexibeler en veiliger omdat er minder handmatig bediende transportmiddelen rondrijden.

Autonome mobiele robots worden ingezet bij het verzenden van orders

Verzending van orders

Autonome mobiele robots stroomlijnen de interne flow van orders, door picking-, consolidatie- of verpakkingsstations te verbinden met de expeditie.

AMR's worden gebruikt voor het beleveren van productielijnen

Levering aan de productie

De AMR-serie van Mecalux is erg veelzijdig en omvat modellen voor het transporteren van lichte en zware ladingen. Dit maakt ze tot een ideale oplossing voor het automatiseren van de aanvoer van onderdelen, componenten en grondstoffen naar werk- en assemblagestations in de productielijnen in verschillende soorten industrieën.

Modellen van autonome mobiele robots

Een perfecte AMR voor elk type lading en taak

De autonome mobiele robots van Mecalux bestaan uit een reeks modellen die geschikt zijn voor verschillende intralogistieke transportvereisten. Dankzij hun veelzijdigheid kan het assortiment een breed gamma aan belastingen aan, van 100 tot 1.500 kg.

Onderdelen van de autonome mobiele robot

De AMR's van Mecalux zijn transportrobots die logistieke stromen in magazijnen zo flexibel mogelijk maken. Dankzij een reeks geavanceerde technologische hulpmiddelen passen ze zich gemakkelijk en snel aan alle soorten omgevingen aan en werken ze veilig en efficiënt in complexe operationele omgevingen.

Autonome mobiele robots zijn robuust en kunnen stabiel en vlot bewegen. Dankzij hun compacte ontwerp en veelzijdigheid zijn ze vlot in te zetten in verschillende omgevingen, van open ruimtes tot smalle gangpaden of zones met mensen en machines.

Dankzij z'n ultramoderne uitrusting kan de AMR zichzelf precies positioneren en zijn omgeving uiterst precies in kaart brengen om zich zelfstandig te verplaatsen. Dit geavanceerde systeem vermijdt ook botsing omdat het obstakels van verschillende vormen en groottes herkent, zowel stationair als bewegend.

De werking van de Mecalux AMR's is gebaseerd op geavanceerde software die intelligente algoritmen gebruikt om het robotverkeer te controleren, werkorders te verdelen en routes te genereren afhankelijk van de uit te voeren taken.

De zes wielen van autonome mobiele robots zorgen voor stabiele bewegingen

Wielen

Elk voertuig heeft twee aangedreven wielen in het midden en vier vrije wielen rondom. Dit geheel biedt stabiliteit als de AMR beweegt en maakt soepele richtingsveranderingen mogelijk.

Elke autonome mobiele robot heeft twee lichtkronen die de status aangeven

Verlichting

De AMR's zijn uitgerust met twee duidelijk zichtbare meerkleurige lichtkronen die de status van de robot, de werkingsmodus en bepaalde manoeuvres, zoals richtingsveranderingen, aangeven.

Elke AMR robot heeft een scherm waar de status en onderhoudstaken worden getoond

Scherm

Elk voertuig beschikt over een scherm met een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface waarmee specifieke vragen kunnen worden gesteld over de status van de autonome mobiele robot en waarmee bepaalde onderhoudstaken kunnen worden uitgevoerd.

De mobiele robots gebruiken lithiumbatterijen

Batterij

De mobiele robots maken gebruik van krachtige lithiumbatterijen met een lange levensduur die een ononderbroken werking mogelijk maken en de volledige beschikbaarheid van de vloot garanderen.

De AMR 600 en AMR 1500 modellen zijn voorzien van hefplatforms

Hefplatform

De AMR 600 en AMR 1500 modellen hebben een platform aan de bovenkant dat de goederen iets optilt om de lading gecontroleerd en efficiënt te kunnen overbrengen.

Elke AMR-robot is uitgerust met veiligheidsknoppen die de robot volledig tot stilstand brengen

Nooddrukknoppen

Er zijn veiligheidsdrukknoppen aangebracht op zichtbare en gemakkelijk bereikbare plaatsen om de AMR volledig te stoppen in noodsituaties.

Met de LiDAR-scanner kan de AMR zijn omgeving in realtime in kaart brengen

LiDAR-scanner

Laserscanner die een zeer betrouwbare scan van de omgeving maakt om de werkomgeving van de AMR nauwkeurig in kaart te brengen. Dankzij deze scanner kan de AMR autonoom en veilig bewegen, omdat hij zo z'n positie kan bepalen en obstakels op de weg kan detecteren.

Autonome mobiele robots gebruiken een ultrasone sensor om objecten op grondniveau te detecteren

Ultrasone sensor

Dit apparaat wordt gebruikt door de AMR om objecten op grondniveau te detecteren. Deze sensor is een aanvulling op de LiDAR-scanner en bestrijkt gebieden die buiten het scanvlak van de scanner vallen. Hierdoor slaagt de autonome mobiele robot er nog beter in botsingen te vermijden door meer obstakels te detecteren.

De navigatiesoftware berekent de route van de mobiele robot voor elke taak

Navigatiesoftware

Elke robot in de vloot beschikt over navigatiesoftware die dynamisch de beste route voor elke taak berekent en de meest efficiënte route kiest. De software reageert ook op obstakels en past het traject van het voertuig in realtime aan om een naadloze werking te garanderen.

De Fleet Management Software wijst taken toe aan elke AMR

Fleet Management Software

Deze software controleert het robotverkeer en wijst taken toe aan AMR's op basis van variabelen zoals het verwachte traject, af te leggen afstand of beschikbaarheid. De software controleert het laadniveau van de AMR-batterij en plant laadcycli in op basis van de werkbelasting van de vloot.

De warehouse management software genereert de taken die de fleet management software over de AMR-robots verdeelt

Warehouse Management Software

Controleert en traceert de magazijnvoorraad en genereert in- en uitslagorders die worden doorgegeven aan de fleet management software, die kan communiceren met verschillende WMS-systemen en is geoptimaliseerd voor automatische integratie met Easy WMS, de Warehouse Management Software van Mecalux.

Werking van de vloot autonome mobiele robots

Autonomie en flexibiliteit voor volledig geoptimaliseerde werking

AMR's kunnen volledig autonoom werken. Het zijn intelligente voertuigen die zich aanpassen aan hun omgeving om zelfstandig en veilig te rijden en hun toegewezen taken met maximale efficiëntie uit te voeren.

Veelgestelde vragen

Autonome mobiele robots (AMR) zijn ontworpen om goederen in het magazijn volledig autonoom te verplaatsen en te transporteren. Ze werken zonder menselijke tussenkomst op basis van virtuele kaarten van hun omgeving. Hun routes worden aangemaakt door innovatieve navigatiesoftware op basis van de taak en ze kunnen in realtime worden aangepast om elk soort obstakel te vermijden.

Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's) zijn, net als AMR's, transportrobots die de interne flow van alle soorten ladingen in magazijnen en productiecentra automatiseren. Het grootste verschil tussen de twee systemen zit in de navigatietechnologie die ze gebruiken. AGV's bewegen langs vooraf bepaalde routes met verschillende geleidingssystemen, zoals magnetische draden in de grond of lasersignalen die een gesloten lus vormen. AMR-systemen navigeren echter autonoom door hun werkomgeving op basis van dynamische routes die zijn aangepast aan hun taak. AMR's zijn dus geavanceerder dan AGV's omdat ze dezelfde functies uitvoeren, maar met meer flexibiliteit en efficiëntie, terwijl ze eenvoudiger en sneller kunnen worden geïmplementeerd.

De autonome mobiele robots van Mecalux kunnen lichte ladingen vervoeren, zoals de AMR 100 (transportband) en de AMR 100 (mast) die voornamelijk dozen, bakken en pakketten verwerken met een maximaal draagvermogen van 100 kg. Het assortiment omvat ook oplossingen voor middelzware en zware ladingen. De AMR 600; die wordt gebruikt om stellingen te verplaatsen, kan tot 600 kg dragen. De meest robuuste modellen in de serie, de AMR 1500 (transportband) en AMR 1500 (platform) zijn ontworpen voor het verplaatsen van pallets en dragen lasten tot 1.500 kg.

Ja, AMR's zijn veilige voertuigen. Alle mobiele robots zijn uitgerust met een geavanceerd systeem om botsingen te vermijden dat bestaat uit sensoren, scanners en camera's waarmee ze obstakels kunnen identificeren om ze te vermijden en hun weg te vervolgen. AMR's kunnen veilig werken naast mensen, goederen, andere machines en het magazijn zelf.

AMR's zijn uiterst compacte apparaten die in alle soorten magazijnen passen en vrij en onafhankelijk kunnen bewegen in complexe omgevingen of krappe ruimtes. Ze zijn ook uitgerust met krachtige batterijen die ze een grote operationele autonomie geven. Zo kunnen ze lange afstanden afleggen om verre punten in het magazijn met elkaar te verbinden.

Vraag een deskundige