Hoogrendement picking-station

Hoogrendement picking-station

Gelijktijdig meerdere bestellingen op een ergonomische en efficiënte wijze klaarzetten.

Product

Automatische orderpicking oplossing die het aantal verzamelde bestellingen vermenigvuldigt

Hoogrendement picking-stations zijn ontworpen om het orderpicken te ondersteunen. Het heeft tot doel, rechtstreeks en direct toegang te bieden tot zoveel mogelijk magazijnbakken zodat de magazijnmedewerkers de referentienummers van de bestellingen sneller kunnen verzamelen. Het is ideaal voor het verzamelen van artikelen met een hoge omloopsnelheid. Dankzij het ergonomische design van het werkstation kunnen er tot maximaal 6 bestellingen tegelijkertijd klaargezet worden.

Het werkstation bestaat uit twee niveaus. De magazijnbakken met de benodigde goederen komen binnen via het bovenste niveau. De magazijnmedewerker verzamelt de artikelen en plaatst ze in de betreffende orderbak voor een bepaalde bestelling die zich op het onderste niveau bevindt.

Hoogrendement picking-station

Voordelen

Tot 1.000 picks/uur van kleine artikelen met een hoge omloopsnelheid

Dit systeem bevordert de orderpicking omdat het niet langer nodig is in het magazijn op zoek te gaan naar de referentienummers die deel uitmaken van een bestelling.

  • De goederen worden aangeleverd op basis van het "goods to man"-principe: de magazijnbakken of dozen met de benodigde artikelen worden automatisch met een snelheid van maximaal 40 m/min aangevoerd, zodat de magazijnmedewerkers zich niet door het magazijn hoeven te verplaatsen.
  • "Pick-to-tote"-orderpicking: producten worden uit de magazijnbak gehaald en onmiddellijk in één van de orderbakken geplaatst. Elke orderbak komt overeen met één bestelling voor dezelfde klant. Er kunnen tot maximaal 6 orders tegelijk worden klaargezet.
  • Voorkomen van vergissingen: dankzij de beheersoftware en de lichttechnologie, zoals pick-to-light en put-to-light, is de kans op het maken van fouten vrijwel nihil.
  • Veiligheid: het picking-station beschikt over veiligheidssystemen en voorzieningen ter bescherming van de operators, zoals foto-elektrische sensoren of veiligheidshekwerken.
  • Ergonomie: het werkstation is zo ontworpen dat het ergonomisch is afgestemd op de orderpicker, die zelf de hoogte van het werkblad kan instellen zodat hij zonder moeite de producten uit de magazijnbakken kan pakken.
  • Hoger werktempo: gebruiksvriendelijke systemen en de afschaffing van de verplaatsingen door operators in het magazijn, resulteren in een toename van de orderverzamelcapaciteit tot 1.000 picks per uur, per persoon en per werkstation.
  • Het systeem is geschikt voor magazijnbakken tot maximaal 50 kg en voor laadeenheden van verschillende afmetingen. De bedrijfstemperatuur ligt tussen 0 °C en +40 °C.

Werking

Ergonomisch ontwerp voor een snelle orderpicking

Het klaarzetten van de bestellingen gebeurt volgens het "goods to man"-principe, dé methode bij uitstek voor automatische magazijnen. Dit betekent dat de goederen automatisch bij het hoogrendement picking-station worden afgeleverd zonder dat de magazijnmedewerker zich hoeft te verplaatsen. Het systeem maakt gebruik van "pick-to-tote", waarbij artikelen uit een bepaalde magazijnbak worden gehaald en vervolgens in een orderbak worden geplaatst die artikelen bevat voor eenzelfde bestelling, waardoor deze sneller kan worden verwerkt.

Bedrijven die kleine artikelen met een hoge omloopsnelheid verkopen kunnen met deze strategie een groot aantal orders per dag verwerken, zonder dat daarbij vergissingen worden gemaakt.

Een hoogrendement picking-station maakt het mogelijk om meer bestellingen klaar te zetten:

Catalogi

Catalog - 1 - Opslagoplossingen - nl_BE

Slimme opslagoplossingen (catalogus)

Een oplossing voor elke behoefte

Download

Vraag een deskundige