Pickrobot

Pickrobot

Automatisch orderpicksysteem dat order picking volledig automatiseert om de efficiëntie en productiviteit te maximaliseren.

Het product

Volledig geautomatiseerd orderpicking voor snelle, nauwkeurige en intelligente ordervoorbereiding

De picking robot is een pick-and-place cobot die ontworpen is om het orderverzamelen te automatiseren. Het is verantwoordelijk voor het oppakken van producten uit de ene opslagbox en ze op volledig autonome wijze in een andere opslagbox te deponeren. Dankzij innovatieve vision-software gebaseerd op deep learning-algoritmes en een zeer veelzijdig grijpsysteem kan de robot een grote verscheidenheid aan voorwerpen met verschillende vormen, oppervlakken en afmetingen met absolute precisie hanteren.

De Mecalux orderverzamelrobots zijn ideaal voor magazijnen die een groot volume aan dagelijkse verzendingen beheren of die te maken hebben met seizoenspieken van hoge vraagintensiteit. Orderverzamelrobotisering is de ultieme oplossing om de productiviteit te verhogen, de bedrijfskosten te verlagen en de efficiëntie van orderverzamelprocessen te maximaliseren bij bedrijven in alle sectoren, zoals e-commerce, farmaceutica, textiel en voeding.

Picking robots verhogen de productiviteit in magazijnen

Voordelen van volautomatische order picking met robots

  • Sterke prestaties: de co-bot kan tot 1000 picks/uur verwerken en 24/7 werken. Zo versnelt de picking robot het order picken aanzienlijk en ligt de productiviteit veel hoger dan bij andere handmatige oplossingen.
  • Maximale efficiëntie: systemen voor orderpicking gebaseerd op het principe goods-to-robot beperken de kans op fouten tot een minimum en vermijden dat operatoren repetitieve taken moeten uitvoeren.
  • Hoge flexibiliteit: de grijper houdt rekening met de kenmerken van het product, waardoor het mogelijk is om een grote verscheidenheid aan voorwerpen met verschillende vormen, oppervlakken en afmetingen te hanteren.
  • Absolute precisie: de software berekent en bepaalt onmiddellijk het meest geschikte picking punt voor elk product, op basis van de kenmerken en de plaatsing in de houder.
  • Operationele autonomie: dankzij de geavanceerde AI-software-algoritmen kan de pick and place robot onbekende items oppikken zonder voorafgaande training. De pickrobot past zich dus onmiddellijk aan de magazijnvoorraad en eventuele variaties in SKU's aan.
  • Integratie en aanpasbaarheid: de robotpicker is compatibel met de verschillende automatische systemen in het magazijn, zoals de miniload of het Shuttle-systeem.
  • Verbeterde veiligheid: de orderpick robot kan de aanwezigheid van personen in de omgeving detecteren en de werksnelheid vertragen om de omgeving veiliger te maken.
  • Gebruiksgemak en implementatie: dankzij de intuïtieve gebruikersinterface en eenvoudige installatie is het systeem snel te installeren.
Automatische orderpicksystemen bieden maximale efficiëntie bij orderpicking

Toepassingen voor pickrobots

Optimale orderpicking voor bedrijven in alle sectoren

De robotpicker is veelzijdig en kan een breed gamma aan producten identificeren, pakken en neerleggen. Dit maakt de picking robot geschikt voor erg uiteenlopende doeleinden. Een orderpick robot is de ideale oplossing voor het stroomlijnen van orderpicking in scenario's met een hoge productomloopsnelheid of seizoenspieken in de vraag.

Pickrobots zijn ideaal voor magazijnen met een hoog volume SKU's en een hoge omloopsnelheid

Magazijnen met intensieve picking van meerdere SKU's

Automatische orderpicksystemen zijn perfect voor magazijnen die een groot aantal kleine SKU's beheren met een hoog dagelijks volume aan verzendingen.

De pickrobot voldoet aan de behoeften van verschillende bedrijven in de e-commerce sector

Magazijnen voor e-commerce

Pick and place robots zijn het ideale antwoord op de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven in de e-commercesector worden geconfronteerd. Dit omvat het beheren van snelle verzendingen of het elimineren van fouten bij orderpicking.

Dankzij orderpick robots kunnen delicate producten in de farmaceutische industrie veilig verwerkt worden

Magazijnen voor cosmetica en farmaceutica

De pickrobot is betrouwbaar en kan voorwerpen met verschillende vormen en afmetingen aan. Hierdoor biedt de robot de noodzakelijke flexibiliteit in de cosmetica- en farmaceutische industrie, waar vaak breekbare of waardevolle producten worden verwerkt.

Automatische orderpicksystemen zorgen voor maximale efficiëntie in de voedingssector

Magazijnen in de voedingssector

Automatische orderpicksystemen verhogen de effectiviteit van orderpicking voor supermarkten en andere voedseldistributiebedrijven die steeds meer online verkopen.

De pick and place robot kan verpakte kleding in de textielsector verwerken

Magazijnen in de textielsector

Het gebruik van orderpick robots maakt magazijnoperaties bij modebedrijven dynamischer, omdat ze verpakte kleding kunnen verwerken.

Hoe werkt een pickrobot

Soepele werking voor continu en foutloos orderpicking

De visualisatiesoftware van Siemens SIMATIC Robot Pick AI en de veelzijdigheid van de robotarm en bijhorende grijper zorgen voor een betrouwbare werking

Onderdelen het pickrobot systeem

De innovatieve robotpicker van Mecalux is een geavanceerde technologische oplossing met visualisatiesoftware gebaseerd op deep learning algoritmen, een krachtige robotarm en een veelzijdig, zeer nauwkeurig grijpsysteem.

Dit systeem vormt een beeld van de doos met de SKU's en zorgt voor de verwerking ervan met behulp van kunstmatige intelligentiesoftware. Het systeem bekijkt het product dat moet worden gepickt en bepaalt de snelste en meest effectieve manier om het te picken.

De robotarm en de grijper vormen het apparaat dat het product oppakt en neerzet.

Het automatische orderpicksysteem is beveiligd om in volle gemoedsrust te kunnen samenwerken met menselijke operatoren en een risicovrije productverwerking te garanderen.

De camera van de pickrobot neemt een foto van de inhoud van de doos met de SKU's

Camera

Een hoge-resolutiecamera wordt gemonteerd boven de locatie waar de doos met SKU's staat. De camera maakt een 2D-kleurenafbeelding die wordt aangevuld met een 3D puntenwolk van de binnenkant van de doos.

De visualisatie software van de pick and place robot bepaalt het juiste pickingpunt met hoge precisie

Visualisatie software

De SIMATIC Robot Pick AI software van Siemens verwerkt het beeld dat van de camera komt en bepaalt met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid het optimale pickpunt en richting van de grijper. Met deze software wordt elk product geïdentificeerd, zonder voorafgaande training via CAD-modellering.

Industriële robotarm werkt met maximale efficiëntie

Arm

Compacte, krachtige robotarm met geïntegreerde grijper aan het uiteinde. Deze arm biedt een grote efficiëntie en een bereik tot 1.300 mm.

De grijper van de orderpick robot zorgt ervoor dat de items perfect worden vastgegrepen

Grijper

Veelzijdige en lichte vacuümgrijper die zich aanpast aan de vorm, het oppervlak, gewichten en de afmetingen van elk voorwerp. De grijper garandeert een perfecte grip op het product en een delicate behandeling. Elke vorm van schade tijdens het picken en neerzetten wordt zo voorkomen.

De ronddraaiende scanner vertraagt de snelheid van de picking robot als de nabijheid van een operator wordt gedetecteerd

Draaiende scanner

Laserscanner die de aanwezigheid van een operator in het werkgebied van de robot detecteert en de beperkte werkmodus activeert. Hierdoor gaat de pickrobot trager werken, zodat menselijke operatoren veilig in de buurt van de robot kunnen vertoeven.

Veelgestelde vragen

De pickrobot kan een uiteenlopend gamma aan producten verwerken met verschillende vormen, oppervlakken, materialen en afmetingen. Van dozen en zakken tot unieke SKU's, harde of flexibele verpakkingen. De te hanteren producten bepalen welk type vacuümgrijper het grijpapparaat moet gebruiken.

Het zijn de afmetingen van de doos die bepalen welke producten verwerkt kunnen worden: het product moet in de doos passen zonder tegen de randen te botsen. De productafmetingen (lengte, breedte, hoogte) mogen ook niet kleiner zijn dan 1,3 cm.

De huidige grijper van de picking robot kan voorwerpen tot 3 kg hanteren.

Het bereik van de robotarm is 1.300 mm.

Het automatisch orderpicksysteem van Mecalux kan producten uit een doos met SKU's naar 4 orderbakken verplaatsen. De pickrobot kan dus maximaal 4 verschillende orders tegelijk verwerken.

Ja. Dankzij het ontwerp is het mogelijk om een handmatig orderpickstation te automatiseren door een robot te installeren die SKU's van een opslagbak naar een picking bak kan verplaatsen.

Conventionele industriële robots mogen niet in dezelfde ruimte staan als mensen om veiligheidsredenen. Een co-bot is daarentegen net ontworpen om tussen mensen te kunnen werken. Industriële robots moeten worden afgezonderd in afgesloten behuizingen. Co-bots hebben daarentegen geen fysieke barrière om zich heen nodig. De pickrobot van Mecalux vertraagt bijvoorbeeld wanneer een operator nadert en versnelt weer wanneer de operator weggaat. De installatie en programmering van een co-bot is meestal sneller dan die van een industriële robot.

Vraag een deskundige