Shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken

Shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken

Automatische opslagoplossing voor magazijnbakken en kleingoed door middel van shuttles

Product

Automatisch systeem met shuttles voor distributiecentra met een hoge doorloopsnelheid

Het shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken is een automatische opslagoplossing dat het klaarzetten van bestellingen stroomlijnt, wat leidt tot een constante goederenstroom vanaf de locaties in het magazijn naar de werkplekken voor het klaarzetten van de bestellingen.

Voordelen

Vlotte afwikkeling van het klaarzetten van bestellingen en bovendien meer opslagcapaciteit

Deze oplossing verhoogt de productiviteit door een hogere opslagdichtheid en een grotere snelheid bij het klaarzetten van bestellingen.

 • Constante goederenstroom en 24 uur per dag operationeel.
 • Volledig automatisch opslagsysteem voor dozen, magazijnbakken en kleingoed.
 • Maximale snelheid bij de in- en uitslagverrichtingen van goederen.
 • Groot aantal bewegingen/uur.
 • Permanente inventarisatie in real time dankzij het Warehouse Management SysteemEasy WMS.
 • Modulair en schaalbaar systeem dat kan worden uitgebreid naar de logistieke behoeften.
 • Optimaal gebruik van het beschikbare oppervlak geeft een grotere opslagcapaciteit.
 • Kan worden aangepast aan de verschillende laadeenheden: kunststof bakken, kartonnen dozen of metalen trays van diverse afmetingen.
 • Gemakkelijk onderhoud zonder dat het functioneren van de installatie volledig moet worden stopgezet.

Toepassingen

Intensieve en efficiënte orderpicking voor uiteenlopende soorten bedrijven

Het shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken is geschikt voor bedrijven uit alle sectoren, vooral voor bedrijven die veel kleingoed opslaan in een beperkte ruimte en die de snelheid van het klaarzetten van bestellingen in hun logistieke installaties moeten opvoeren. Dit systeem vergemakkelijkt bovendien de consolidatie en op volgorde klaar zetten van bestellingen, én de bevoorrading van de productielijnen.

Bedrijven in de gezondheidszorg en farmaceutische bedrijven: kleine producten in een kleine ruimte en bij een gecontroleerde temperatuur.

Bedrijven voor reserveonderdelen en onderhoud: installatiematerialen, elektra en distributie-artikelen voor de groothandel.

Bedrijven in de distributiebranche: kleingoed met een hoge omloopsnelheid.

Bufferrmagazijn: dit shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken kan dienen als tijdelijke opslag van bepaalde producten zoals bijvoorbeeld goederen bestemd voor productielijnen.

Sorteerderfunctie: het magazijn organiseert de producten die nodig zijn voor het tegelijkertijd klaarzetten van een groot aantal bestellingen.

Werking

Constante en veilige in- en uitslag van goederen

Het shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken is speciaal ontworpen om het klaarzetten van een groot aantal bestellingen per dag te vergemakkelijken.

Picklocaties

Drie mogelijke orderpickingsystemen voor hetzelfde magazijn

Dit shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken wordt gecombineerd met picklocaties waar bestellingen worden klaargezet volgens het goods-to-man criterium. De magazijnbakken worden automatische naar een van deze de drie mogelijke werkstations gestuurd:

 • Traditionele picklocatie. Deze ideale oplossing voor het sporadisch klaarzetten van bestellingen werkt op basis van een transportbanencircuit in een “U”-vorm aan de voorkant van het magazijn (met rollenbanen) of aan een van de zijkanten (met transportbanden). De magazijnmedewerkers pakken de magazijnbakken op die ze vanuit het magazijn ontvangen en verdelen ze over de locaties achter hen. Op deze manier kunnen er tussen de 60 en 120 lijnen/uur uitgenomen worden (naargelang de afmetingen van de magazijnbakken) om bestellingen met eenzelfde referentie klaar te zetten.
 • Picklocatie voor meerder bestellingen. Bevat ook een transportcircuit in “U”-vorm. In dit geval worden de bestellingen klaargezet aan één kant van de magazijnmedewerker, in plaats van achter hem/haar, waar hij/zij de magazijnbakken automatisch ontvangt (elk van de magazijnbakken komt overeen met een bestelling die uit meerdere referenties bestaat). De magazijnmedewerkers halen de artikelen uit de magazijnbakken die ze vanuit het magazijn hebben ontvangen en sorteren ze in elk van de bestellingen. Bij een dergelijke picklocatie hoeven de magazijnmedewerkers zich slechts 90º te draaien om de bestellingen klaar te zetten waardoor ze 90 tot 165 lijnen/uur kunnen uitnemen.
 • Pickingstation met hoge doorvoer. Dit is de meest ergonomische oplossing van allemaal, ontworpen om sneller en makkelijker orders bestaande uit een groot aantal SKU's en lichte producten te picken. In dit pickingstation kunnen tot zes orders tegelijk worden voorbereid, met een output van meer dan 1.000 picks/uur.
El Sistema Shuttle puede incorporar cualquier estación de picking donde se preparen los pedidos según el criterio producto a hombre

Componenten

Magazijnstellingen

Enkel- of dubbeldiep, kunnen tot 20 m hoog en 100 m lang zijn.

Liften

Verplaatsen de magazijnbakken naar het niveau van de magazijnstellingen waar ze worden opgeslagen.

Transportbanen

Vervoeren de magazijnbakken naar de magazijnstellingen waar zich de lift bevindt, of naar de picklocaties.

Shuttle

Elk opslagniveau beschikt over een aanvoerwagen die de magazijnbakken uit hun locaties neemt door middel van telescopische armen die zich kunnen aanpassen aan de afmetingen van de lading of aan de enkel- of dubbeldiepe positie.

Magazijnbeheersysteem

Dit is de software die het shuttlesysteem voor dozen en magazijnbakken aanstuurt en de goederen op basis van hun omloopsnelheid distribueert. De besturingssoftware bestuurt de bewegingen van de gemotoriseerde shuttles om de opslagtaken en het klaarzetten van bestellingen te versnellen.

Technische gegevens

Max. hoogte van de installatie 20 m
Max. lengte van de installatie 100 m
Max. gewicht van de magazijnbakken 50 kg
Type stellingen Enkel-, dubbel- en driedubbeldiep
Snelheid van de shuttle Tot 4 m/s
Acceleratie van de shuttle Tot 4 m/s2
Temperatuur van het magazijn Van 0 tot 40 ºC

Vraag een deskundige