Bekende Duitse fabrikant van luxewagens realiseert in samenwerking met Mecalux een nieuw distributiecentrum in het zuiden van Duitsland, met een capaciteit van 30.000 pallets

10/05/2017

De BMW-groep heeft onlangs een nieuw distributiecentrum gebouwd in de deelstaat Beieren, dichtbij het hoofdkantoor in München, Duitsland. Mecalux is het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de realisatie van het bijzondere project.

Om tegelijkertijd een maximale opslagcapaciteit te bereiken en de pickingprocessen te optimaliseren, heeft Mecalux het magazijn opgedeeld in drie verschillende zones. Elke zone is uitgerust met palletstellingen, gegroepeerd in blokken volgens producttype en omloopsnelheid. Aangezien de BMW-groep werkt met pallets en magazijnbakken van verschillende afmetingen en gewichten, is elk stellingenblok ontworpen met een optimale hoogteverdeling, en biedt tussen 5 à 11 opslagniveaus.

Met dit project heeft de BMW-groep capaciteit voor zo'n 30.000 pallets verkregen naast een optimale productclassificatie en een snelle toegang tot elke laadeenheid, wat de globale snelheid van het klaarzetten van bestellingen en het verzenden verhoogt.

Guardar