Interlake Mecalux zal deelnemen aan de jaarbeurs logistiek NA2010 georganiseerd in de Verenigde Staten

21/04/2010

Interlake Mecalux zal deelnemen aan de jaarbeurs NA2010 (North American Material Handling & Logistics Show), die zal plaatshebben in Cleveland (Ohio) op 26-29 april. Door deel te nemen aan de jaarbeurs verbetert Mecalux haar positie om aan de noden van de klanten in de Verenigde Staten te voldoen en biedt hen één van de nieuwste innovaties op het vlak van magazijnoplossingen aan: software voor magazijnenbeheer Easy WMS.

Easy WMS, onmisbare technologische innovatie gepatenteerd door Mecalux
Ongeacht de grootte of de bedrijfstak van de gegeven firma maakt Easy WMS het beheer en de automatisering van het magazijn mogelijk afhankelijk van de functie van de software en uiteraard de individuele noden (het aanvullen van het magazijn, controle van bestellingen, voorraden, rotatiestatistieken enz.). Deze software laat toe de logistieke kosten van tijd en verlies alsook de materiële en menselijke middelen te verminderen en tegelijk de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van de klantbediening te verbeteren. Het programma is veelzijdig en gemakkelijk te introduceren. Het werd uitsluitend gecreëerd, ontwikkeld en gepatenteerd door Mecalux in de automatiseringsafdeling van het bedrijf in de zetel in Barcelona en het Technologisch Centrum in de stad Gijón. Easy WMS werd met grote erkenning op de markt ontvangen, want in het jaar 2009 werden 200 installaties verkocht en men voorziet dat in het jaar 2010 1000 magazijnen zullen werken op basis van deze software. Om deze reden voert Mecalux een sterke campagne om de software op nationale en internationale jaarbeurzen gewijd aan logistiek en nieuwe technologieën te promoten.

Strategische zone voor Mecalux
Precies in de NAFTA-zone behaalde Mecalux de grootste omzetstijging in het jaar 2009 - 15% meer in vergelijking met het jaar daarvoor - de omzet bedroeg 100 miljoen euro. Bovendien steeg het bedrag van bestellingen uit deze zone van 73 miljoen euro in 2008 naar 110 miljoen euro in 2009, d.w.z. dat een stijging werd genoteerd met 51%. Mecalux rekent erop dat haar nieuw bereik van activiteiten in de Verenigde Staten dankzij de integratie van menselijke en commerciële capaciteiten alsook productiemiddelen die de oprichting van Interlake Mecalux USA mogelijk maakte, deze positieve trend zal kunnen verderzetten en verbeteren. Amerika is op dit ogenblik één van de belangrijkste markten voor Mecalux. Alles wijst erop dat de omzet in Europa en die in de Verenigde Staten elkaar in de toekomst zullen evenaren.

De jaarbeurs NA2010 (North American Material Handling & Logistics Show) is één van de belangrijkste handelssalons in de Verenigde Staten waarop ondernemingen uit een gegeven bedrijfstak elkaar ontmoeten. Voor deze editie worden standplaatsen voorzien voor meer dan 500 exposanten en wordt een conferentiedag georganiseerd waarop meer dan 60 trainingssessies worden voorzien.