Logismarket zet zijn internationale expansie verder met een nieuwe site in de Tsjechische Republiek

29/10/2007

Logismarket, de industriële index van MECALUX, versterkt zijn internationale aanwezigheid met een nieuwe site in de Tsjechische Republiek. Met deze nieuwe site beschikken reeds 12 landen over de online index, die het contact tussen bedrijven en leveranciers van industriële producten vergemakkelijkt. Logismarket biedt meer dan 56.000 producten van de meer dan 3.300 bedrijven die in de index aanwezig zijn. De potentiële klant kan via Logismarket producten en diensten raadplegen en vergelijken, alsook gepersonaliseerde prijsopgaven aanvragen, online, via e-mail op de website, telefonisch, of via fax. Het bedrijf ontvangt de aanvragen voor prijsopgaven rechtstreeks, zonder tussenpersonen.

Logismarket heeft geïnvesteerd in de Tsjechische Republiek omdat het een land is in volle groei, met goede toekomstverwachtingen, die duiden op een toenemende behoefte aan de aanschaffing van industriële goederen in de komende jaren. In de Tsjechische industrie zijn ongeveer 150.000 bedrijven aanwezig; Hun omzet bedraagt circa EUR 120.000 miljoen. Bijna een derde van de actieve bevolking, ongeveer 1,3 miljoen personen, werkt in de industriële sector.

Logismarket, aanhoudende toename van de bezoeken aan de index
Tijdens het jaar 2006 heeft Logismarket meer dan 8 miljoen bezoeken geboekt (data gecertificeerd door OJD), en dit cijfer blijft stijgen. Tijdens het eerste semester 2007 steeg het aantal bezoeken met 21,8% in vergelijking met dezelfde periode van 2006. Het aantal gegenereerde salescontacten nam toe met 23%.

Logismarket maakt nieuwe zakelijke kansen mogelijk op internationaal en lokaal vlak, daar de bedrijven hun commercieel team zonder geografische beperkingen kunnen versterken en complementeren. De bedrijven bekomen eveneens een grotere zichtbaarheid van hun merk.

De geschiedenis van Logismarket
Logismarket is in Spanje ontstaan in januari 2001, en handhaaft sindsdien het internationale karakter van Mecalux. Frankrijk en Portugal zijn de eerste Europese landen die hun eigen site gecreëerd hebben, in oktober 2001. Enkele maanden later, in maart 2002, is de Italaanse website reeds in werking getreden. In september van hetzelfde jaar start de Duitse site, alsook een internationale versie in het Engels, www.logismarket.com.

In juni 2004 ontstaat de website voor de Benelux en op het einde van hetzelfde jaar wordt ook de UK site geactiveerd. In augustus 2006 wordt de index gelijktijdig in 3 nieuwe landen gelanceerd: Oostenrijk, Zwitserland en Polen. Sedert begin oktober 2007 beschikt Logismarket ook over een specifieke site voor de Tsjechische Republiek.

Websites van Logismarket

 • www.logismarket.es (Spanje).
 • www.logismarket.pt (Portugal).
 • www.logismarket.fr (Frankrijk).
 • www.logismarket.it (Italië).
 • www.logismarket.de (Duitsland).
 • www.logismarket.nl/.be (Benelux).
 • www.logismarket.co.uk (Groot-Brittannië).
 • www.logismarket.at (Oostenrijk).
 • www.logismarket.ch (Zwitserland).
 • www.logismarket.pl (Polen).
 • www.logismarket.cz (Tsjechische Republiek).