De automatisering versterkt de groei van ANL in Frankrijk

22/01/2019

ANL France is ervan overtuigd dat automatische opslagsystemen nodig zijn om de capaciteit en de productiviteit van zijn productiecentrum te verhogen. Daarom zal Mecalux een automatisch Pallet Shuttle-systeem installeren in Le Montat (Frankrijk), waar 3.160 pallets kunnen worden opgeslagen, die elk een afmeting hebben van 800 x 1.200 mm.

Stellingen van ANL met de automatische Pallet Shuttle

 

Het magazijn zal bestaan uit één enkel gangpad, met aan weerszijden stellingen, waarin een magazijnkraan de goederen verplaatst tot aan de juiste opslagplek. Vervolgens transporteert de Pallet Shuttle de pallets binnen de opslagkanalen naar de eerst beschikbare positie. In de stellingen, die 10,5 m hoog zijn en uit 4 niveaus bestaan, kunnen afhankelijk of het de linker- of rechterzijde van het gangpad betreft, vijf tot vijftien pallets in de diepte opgeslagen worden. Hierdoor zal ANL France in staat zijn alle producten van haar klanten op te slaan.

Filip Mertens - Algemeen Directeur ANL Plastics
« Het technische team van Mecalux is erin geslaagd onze behoeften diepgaand te analyseren. De ploeg heeft bewezen zeer creatief te zijn, door voortdurend te zoeken naar de technische oplossing die het best aan onze verwachtingen zou voldoen. Met het nieuwe Pallet Shuttle-systeem zullen we autonomer en flexibeler zijn met betrekking tot de werktijden waarin we de goederen kunnen afhandelen. »

Een bedrijf dat in heel Europa dicht bij zijn klanten staat

ANL France, opgericht in Cahors in Frankrijk in 1991 is een dochteronderneming van ANL Plastics en vervaardigt op maat gemaakte en innovatieve kunststofverpakkingen. Dankzij verschillende productiesites biedt deze onderneming zijn diensten aan in heel Europa: één site is gesitueerd in het zuidwesten van Frankrijk, één in België en één in Polen. Het bedrijf beschikt over de modernste productielijnen en heeft meer dan 300 werknemers.