Brasserie de Vézelay zal het beheer van zijn magazijn automatiseren

28/02/2019

Brasserie de Vézelay opent een nieuw distributiecentrum in Saint-Père (Yonne) waar het zijn ambachtelijke bieren zal opslaan. Om de productiviteit te optimaliseren, rekent het logistieke centrum op het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux.

Magazijn van Brasserie de Vézelay voor ambachtelijk bier

Dit distributiecentrum zal gebruikt worden voor de opslag van grondstoffen die nodig zijn voor de dagelijkse productie, en voor de opslag van eindproducten die naar de klant verzonden kunnen worden. Het Easy WMS coördineert de in- en uitslag van de goederen, alsmede de verplaatsing ervan naar de productiezone, wat door de magazijnmedewerkers uitgevoerd wordt.

Het warehouse management systeem Easy WMS zal alle handelingen in het magazijn aansturen: het toewijzen van de opslagplek, wat gebeurt op basis van de omzetsnelheid van de pallets; het in- en uitslaan van de pallets; het klaarzetten en verzenden van de bestellingen. Vandaar dat het warehouse management systeem voortdurend in verbinding moet staan met de ERP (Enterprise Resource Planning) EBP van Brasserie de Vézelay.

Marylène Trouillot - Hoofd administratie en verantwoordelijk voor het project
« Wij hebben gekozen voor Mecalux want wij wensten een WMS (warehouse management systeem) dat kan communiceren met EBP, onze commerciële management tool. De software die ons gepresenteerd werd leek te voldoen aan onze eisen. We hebben de opslag in het magazijn en de in- en uitslagprocedures geoptimaliseerd. »

Zuiver biologisch moutbier

Brasserie de Vézelay produceert zuiver biologisch moutbier volgens traditionele methodes, met inachtneming van de strenge Beierse kwaliteitsnormen. Dit bier is niet gefilterd of gepasteuriseerd, en bevat geen toegevoegde suiker of conserveringsmiddelen, waardoor de aroma’s van mout en hop behouden blijven. Een topproduct dat vele prijzen heeft ontvangen, waaronder 8 medailles tijdens de World Beer Awards, 12 tijdens het Concours Général Agricole en 1 tijdens de France Beer Challenge.