Efficiënt beheer van pharmaceutische producten Exphar bestemd voor Afrika

14/03/2019

Easy WMS zal de activiteiten van het magazijn van Exphar in België aansturen

 

 

Exphar, een Belgisch bedrijf, fabrikant en leverancier van medicijnen aan het Afrikaanse continent, zal in 2019 het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux installeren in zijn magazijn van 1.000 m² in Nijvel, België.

Het bedrijf, dat reeds over een intern ERP systeem (Enterprise Resource Planning) voor voorraadbeheer beschikt, heeft besloten dit aan te sluiten op het Easy WMS van Mecalux, om het ontvangen, het voorbereiden en het verzenden van de bestellingen efficiënter te maken.

Aangezien het gaat om farmaceutische producten die essentieel zijn voor de gezondheid van duizenden mensen, is traceerbaarheid noodzakelijk. Easy WMS van Mecalux zal het opslagbeheer van de medicijnen in de stellingen aanzienlijk verbeteren.
 

Over Exphar

Exphar is een Belgisch farmaceutisch bedrijf, opgericht in 1981, dat medicijnen produceert en deze distribueert in heel Frans- en Engelstalig Afrika. Het bedrijf heeft zich aan de economische realiteit en de werkelijke gezondheid van het continent kunnen aanpassen, en biedt medicijnen aan van hoge kwaliteit en tegen betaalbare prijzen. De catalogus bevat onder meer antibiotica, pijnstillers, anti-parasitaire en anti-malaria medicijnen.