MECALUX zal Eduardo Montes, huidige Senior Vicepresident van Siemens AG, benoemen als Onafhankelijk Adviseur

12/09/2007

Mecalux zal als nieuwe Onafhankelijk Adviseur Eduardo Montes benoemen, huidige Senior Vicepresident van de Duitse multinational Siemens AG. Eduardo Montes zal de vacante functie van de jurist Juan Poch bekleden, die Adviseur van het Voorzitterschap zal worden benoemd, als erkenning voor zijn bijdrage in de ontwikkeling en het succes van Mecalux. De benoeming van Montes heeft als doel het snelle internationalisatieproces van Mecalux te steunen. De Groep is aanwezig op steeds meer internationale markten, zijn aandelen zijn aanzienlijk aan het toenemen, en bovendien is de aankoop van UFC Interlake Holding Co voor 2008 voorzien.

De benoeming van Eduardo Montes zal gerealiseerd worden door de procedure van coöptatie, en zal moeten worden geratificeerd bij gelegenheid van de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van het bedrijf.

Eduardo Montes, 55 jaar, is momenteel Senior Vicepresident van de Duitse multinational Siemens AG. Montes combineert deze verantwoordelijkheid met zijn functie als President van de Raad van Bestuur van het Spaanse filiaal. Montes startte in 1975 bij Siemens. Na zeven jaar in het bedrijf begint hij een nieuwe etappe en bekleedt hij verschillende ambten in bedrijven en publieke instellingen in de Telecommunicatiesector. In 1995 keert hij terug naar Siemens, waar hij in mei 2006 toetreedt tot de Managing Board van Siemens AG, als Senior Vice President. Hij wordt CEO van de afdeling Communicatie, de grootste van de Siemens Groep op internationaal vlak. Sinds 2007 is hij lid van de Raad van Bestuur van Nokia Siemens Networks en President van de Raad van Toezicht van Siemens Enterprise Communications.

Overigens is hij President van de Club Excelencia en Gestión, de Spaanse EFQM (European Foundation Quality Management), van de Club de Excelencia en Sostenibilidad voor duurzame ontwikkeling, en President van het Comité de Innovación, Tecnología y Desarrollo del Círculo de Empresarios. Bovendien heeft Eduardo Montes talrijke onderscheidingen bekomen als erkenning voor zijn professionele leven (o.a. "Bedrijfsleider van het Jaar“ door het vakblad "Ejecutivos", "Ondernemer van het Jaar" door AT Kearney, "Voorzitter van het Jaar" door het vakblad "Actualidad Económica"), alsook voor zijn persoonlijke betrokkenheid (Ridder Grootkruis in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland).

MECALUX is een van de wereldmarktleiders op het gebied van opslagsystemen. De hoofdactiviteit van de onderneming bestaat uit het ontwerpen, vervaardigen, verhandelen, en de dienstverlening op het gebied van metalen stellingen, geautomatiseerde magazijnen en andere opslagoplossingen. De Mecalux Groep beschikt over 8 productiecentra in 6 landen, een directe commerciële aanwezigheid in 16 landen, 3.100 werknemers, en een facturatie in 2006 van EUR 531,1 mln. Mecalux heeft een strategische positie voor de ontwikkeling van technologieën voor geautomatiseerde magazijnen, en hun invoering op alle markten waar de Groep aanwezig is.