Oppermann reorganiseert zijn magazijn met pushback stellingen met rollenbanen

31/08/2017

Mecalux heeft de pushback stellingen met rollenbanen geleverd voor het distributiecentrum van de Duitse uitgeverij Oppermann Druck und Verlags in Rodenberg. Dit systeem maakt optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte en heeft een opslagcapaciteit van 675 pallets. Door het pushback systeem worden goederen sneller in- en uitgeslagen.

Het bedrijf wilde zijn magazijn, dat zich naast de kantoren en de drukkerij in Rodenberg (Duitsland) bevindt, reorganiseren. Mecalux werd gevraagd een oplossing te realiseren die de toekomstige verhoogde productie aan zou kunnen.

Na een gedetailleerde analyse van de eigenschappen van het magazijn en de behoeften van Oppermann, besloot Mecalux pushback stellingen met rollenbanen te installeren van 5 m hoog en 16 m lang. Met een totaal van 225 kanalen beschikken de stellingen over een opslagcapaciteit van 675 pallets van 800 x 1200 mm, met een maximaal gewicht van 1000 kg.

 

Om gebruik te maken van de zwaartekracht hebben de stellingen kanalen met licht hellende rollenbanen. De pallets worden aan dezelfde kant van de stelling in- en uitgeslagen. De voorkant van de stelling (daar waar de pallets in- en uitgeslagen worden) ligt lager, zodat wanneer de eerste pallet uitgeslagen wordt de andere pallets vooruit schuiven. Op die manier is er altijd een nieuwe pallet beschikbaar om uit te slaan.

Deze oplossing biedt flexibiliteit bij de afhandeling van de goederen: het in- en uitslaan gebeurt aan het begin van het kanaal, en de heftrucks hoeven het gangpad niet in te rijden. De veiligheid van de installatie is verhoogd daar de kans op botsingen is verminderd, een prioriteit voor Oppermann.

Over Oppermann

Oppermann is een familiebedrijf dat lokale kranten en tijdschriften uitgeeft en drukt. Sinds de oprichting in 1904 is het bedrijf gestaag blijven groeien en het heeft momenteel vier eigen kranten, met een totale wekelijkse oplage van 550.000 exemplaren. Het bedrijf heeft zich toegespitst op innovatie en technologie en stelt zich tot doel de communicatiesector in Duitsland te moderniseren.