DECASA: Opslag en zeer efficiënte orderpicking

Het magazijn van DECASA bestaat uit een grote verscheidenheid aan oplossingen: een hoogbouwmagazijn, een semi-automatish Pallet Shuttle-systeem, orderpicktrucks Man-up voor pallets en magazijnbakken, sorteermachines enzovoort

DECASA: Opslag en zeer efficiënte orderpicking

Videotranscriptie

In de Mexicaanse staat Veracruz is DECASA gevestigd, een bedrijf dat zich toelegt op de distributie van consumptiegoederen en waarvan het logistieke centrum door Mecalux werd ontworpen en geïmplementeerd.

Het resultaat is een uiterst modern logistiek distributiecentrum dat een gecontroleerd, efficiënt en snel beheer van de logistieke processen mogelijk maakt. Het bedrijf onderscheidt zich door de uitstekende prestaties van het orderproces; een noodzakelijk oplossing voor een bedrijf dat meer dan 7000 producten beheert.

ALBERTO HERNÁNDEZ RODRÍGUEZ – LOGISTIEK MANAGER
Omdat we een nieuw filiaal in Veracruz wilden openen zochten we naar een doeltreffend systeem dat ons zou helpen om de processen van onze toeleveringsketen te beheersen en ons in staat zou stellen om uit te breiden naar het zuiden van het land.

We hebben verschillende leveranciers die gespecialiseerd zijn in dit soort oplossingen met elkaar vergeleken en we hebben gekozen voor Mecalux, omdat zij ons een totaaloplossing voorstelden die al onze referenties en de aanzienlijke inventaris zou kunnen beheren.
 

In het magazijn worden verschillende systemen gecombineerd. In de eerste zone bevinden zich het automatische magazijn met het Pallet Shuttle-systeem en daarnaast de orderpickzone met zijn hoge stellingen en de sorteerder.

De goederen komen via de laadperrons binnen en worden weggezet in de tussenzone, waar ze wachten om te worden opgeslagen.

Het automatische hoogbouwmagazijn van DECASA bestaat uit een zelfdragende structuur van 34 meter hoog en 68 meter lang met een opslagcapaciteit van 28.000 pallets.

Het beschikt over 2 magazijnkranen die de 8 gangen van het magazijn bedienen.

Dit kleine aantal magazijnkranen betekent een grote kostenbesparing en is mogelijk dankzij de mobiele brug.

De mobiele brug verplaatst de magazijnkranen van de ene gang naar de andere.

De magazijnkraan verankert zich op de mobiele brug en wordt zijdelings verplaatst naar de andere gang, waar de overslag plaatsvindt.   

Deze oplossing wordt in magazijnen gebruikt met een grote opslagcapaciteit en waar de omloopsnelheid van de goederen laag is.

ALBERTO HERNÁNDEZ RODRÍGUEZ – LOGISTIEK MANAGER
Deze mobiele brug helpt ons om de magazijnkranen naar alle gangen te verplaatsen. Het is een een standaard hoogbouwmagazijn daar de kosten geoptimaliseerd worden en de opslagruimte ten volle benut.

 

Aan de rand van het automatische magazijn worden de goederen ontvangen en verzonden.

Met behulp van een dubbele transportwagen worden de pallets in het juiste gangpad geplaatst.

Tegenover het automatische magazijn bevinden zich magazijnstellingen met twee laadniveaus die voorzien zijn van het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux.

Hier slaat DECASA goederen met een hoge omzetsnelheid op.

De tweede grote zone van dit logistieke centrum is de orderpickzone die uit magazijnstellingen en een sorteerder bestaat.

Magazijnmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de bevoorrading van deze pickingstellingen. De goederen komen zowel uit de ontvangstzone als uit de stellingen met het Pallet Shuttle-systeem.

Deze bevoorrading vindt overdag plaats, zodat de magazijnmedewerkers vanaf 9 uur 's avonds met orderpicken kunnen beginnen.

De orderpickzone bestaat uit drie blokken pickingstellingen met vijf laadniveaus. De eerste, tweede en derde laadniveaus zijn bestemd voor orderpicking. Op deze laadniveaus zijn doorrolbanen geïnstalleerd, die functioneren op basis van de zwaartekracht, en die werken volgens het FIFO-principe: First In, First Out. Op het vierde en vijfde laadniveau staan pushbackstellingen met de buffervoorraad om de eerste drie niveaus snel te kunnen aanvullen.

De magazijnmedewerkers selecteren de door het systeem aangegeven dozen en plaatsen ze op de rollenbanen die in het midden tussen de stellingen lopen en die de dozen naar het achterste gedeelte transporteren.

Vervolgens gaan de dozen via een spiraalconveyor naar het derde niveau, waar alle geselecteerde dozen van de verschillende niveaus samenkomen.

De geselecteerde dozen van elke pickingstelling komen samen op één enkele transportbaan die "sorteerder" wordt genoemd.

Een scanner aan het begin van deze sorteerder, identificeert de dozen om te weten tot welke bestelling ze behoren. De sorteerder is uitgerust met een selecteersysteem dat geïnstalleerd is op de rollenbanen. Dit systeem zorgt ervoor dat de goederen naar de juiste uitgang worden geleid.

Er zijn 11 hellende transportbanen die 11 laadperrons bevoorraden van waaruit de bestellingen worden verzonden.

Dit systeem maakt wave-picking mogelijk. De magazijnmedewerkers zetten de dozen op de transportbanen en de sorteerder zet de bestellingen automatisch klaar.

Mecalux is erin geslaagd DECASA een integrale oplossing te bieden met een uitstekend prestatieniveau, en een snelle en efficiënte orderpicking. Hierdoor is het bedrijf in staat, zijn verplichtingen na te komen en klanten concurrerende tarieven aan te bieden.