Mecalux heeft Didactic een op maat gemaakte opslagoplossing geleverd

Klassieke palletstellingen en halfautomatische Pallet Shuttle systemen voor het magazijn van Didactic

Mecalux heeft Didactic een op maat gemaakte opslagoplossing geleverd

Videotranscriptie

Didactic, een toonaangevend bedrijf voor steriele medische hulpmiddelen op de Franse markt, is in Normandië gevestigd. Een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en meer opslagcapaciteit nodig had.

Franck Mabeau - Logistiek directeur Didactic
Didactic is een snelgroeiend bedrijf waarvan de opslagcapaciteit vanaf 2014 niet meer voldeed. We hadden 92% van onze opslagcapaciteit bereikt en we moesten deze uitbreiden.
 

Mecalux ontwierp een op maat gemaakt opslagsysteem voor Didactic waarbij klassieke palletstellingen werden gecombineerd met stellingen met het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem dat volgens het FIFO-systeem (First In, First Out) en het LIFO-systeem (Last In, First Out) functioneert.

Het resultaat: een totale opslagcapaciteit van 11.000 pallets.

Franck Mabeau - Logistiek directeur Didactic
Dankzij Mecalux hebben we onze productiviteit en opslagcapaciteit verhoogt.
 

Didactic is een bedrijf dat een groot aantal pallets per referentie heeft met een hoge laad- en losactiviteit.

De Pallet Shuttle brengt de lading naar de magazijnmedewerker, waardoor zijn handelingen worden geoptimaliseerd en de productiviteit van het magazijn wordt verhoogd.

Een elektromagnetisch blokkeringssysteem aan de onderkant van de Pallet Shuttle zorgt ervoor dat deze bevestigd wordt aan de vorken van de heftruck, waardoor deze de shuttle op een veilige manier kan verplaatsen.

De uitslag van pallets kan éénmalig of continu plaatsvinden; men kan alle pallets in het opslagkanaal selecteren of een bepaald aantal.

Het systeem beschikt over opties om de pallets aan de voor- of achterkant van het opslagkanaal te groeperen of om het aantal pallets te inventariseren.

Een positioneringscamera zorgt ervoor dat de Pallet Shuttle gemakkelijk gecentreerd in het opslagkanaal kan worden geplaatst. Dit is erg nuttig bij zeer hoge installaties.

Een geluidsindicator en een waarschuwingslampje geven aan waar de geselecteerde Pallet Shuttle zich bevindt.

De Pallet Shuttle kan 10 uur onafgebroken functioneren dankzij de lithiumaccu's die gemakkelijk en veilig kunnen worden vervangen.

Franck Mabeau - Logistiek directeur Didactic
Mecalux heeft bijgedragen aan het succes van het project door de montageplanning te respecteren en informatie te verschaffen over de werking van de Palet Shuttle, waardoor we ze al snel konden gebruiken.
 

Dankzij het ontwerp en de bouw van deze oplossing door Mecalux, die geheel afgestemd is op de behoeften van Didactic, is er een belangrijke stap gezet in de groei van het bedrijf en kan het een service van hoge kwaliteit garanderen.