Würth breidt zijn opslagcapaciteit uit met een "turnkey" project van Mecalux

In dit nieuwe automatische magazijn van Würth in Spanje kunnen tot maximaal 15.000 pallets opgeslagen worden

Würth breidt zijn opslagcapaciteit uit met een "turnkey" project van Mecalux

Videotranscriptie

De Duitse multinational Würth, marktleider op het gebied van de directe verkoop van bevestigings- en montagemiddelen, heeft zijn installaties in La Rioja, Spanje, uitgebreid. Dit logistieke centrum van 70.000 m2 is ontworpen om het hele land van deze producten te voorzien. Mecalux voerde dit “turn-key”-project uit en implementeerde talrijke oplossingen die aan de groeiende behoeften van Würth voldoen.

Pedro Montenegro - LOGISTIEK DIRECTEUR VAN WÜRTH SPANJE "Een van de belangrijkste voordelen van de installatie van Mecalux is dat we in staat zijn om 15.000 pallets op te slaan op slechts 3500 m² 106 Met een klassiek magazijn, zoals we eerst hadden, was dat echt niet mogelijk geweest."

Het nieuwe distributiecentrum is gebouwd in het verlengde van de bestaande gebouwen en omvat, een tussenmagazijn en een hoogbouwmagazijn van 26 meter hoog en 115 meter lang met vijf magazijnkranen.

Pedro Montenegro - LOGISTIEK DIRECTEUR VAN WÜRTH SPANJE "In nauwe samenwerking met de ingenieurs en projectmanagers van Mecalux hebben we ervoor gezorgd dat de noodzakelijke aanpassingen en de impact van de bouwwerkzaamheden op geen enkel moment voor de klanten van Würth in Spanje merkbaar zijn geweest."

Mecalux heeft een op maat gemaakte oplossing ontworpen in de bedrijfskleuren van Würth.

Het resultaat is een hoogbouwmagazijn met een opslagcapaciteit van meer dan 15.000 pallets en een tussenmagazijn met twee verdiepingen of niveaus. 

Het ontvangen en verzenden van de goederen vindt plaats op de 12 laadperrons die zich op de benedenverdieping bevinden.. Deze verdieping beschikt over rollenbanen waarvan er drie gebruikt worden voor de aanvoer van producten en twee voor de uitvoer. Een van de rollenbanen voor de aanvoer is voorzien van een automatisch systeem voor het plaatsen van slave-pallets, voor het geval dat de originele pallet van slechte kwaliteit is. 

De rollenbanen transporteren de goederen naar de controlezone, waar de kwaliteit en het gewicht van de pallet worden gecontroleerd. Hier stuurt een scanner de palletinformatie rechtstreeks naar het warehouse management systeem Easy WMS, zodat deze de invoer van goederen in het automatische magazijn accepteerd. Na deze controle, gaat de pallet met een lift naar de bovenetage, om te worden ingeslagen in het magazijn.

De pallets gaan het magazijn in via een circuit van elektrische monorails. Deze genereren een hoge palletstroom van circa 300 pallets per uur, dat wil zeggen 150 binnenkomende en 150 uitgaande pallets.

De uitgaande pallets worden via transportbanen en monorails naar een lift getransporteerd die de pallets vervolgens naar de verzendzone op de benedenverdieping brengt.

Net voor de elektrische monorails bevinden zich twee picklocaties voor producten met een lage en middelmatige omloopsnelheid.

Beide locaties zijn uitgerust met grijparmen om het werk van de magazijnmedewerker te vergemakkelijken, daar de producten die hier worden klaargezet, mogelijk moeilijk te hanteren zijn.

Door middel van dit systeem kan de magazijnmedewerker meerdere bestellingen tegelijkertijd klaarzetten. Nadat het benodigde product is geselecteerd, gaat de pallet weer terug naar het automatische magazijn. 

Op de bovenverdieping bevindt zich ook een transportcircuit met een omkeerbare lijn voor inkomende en uitgaande pallets. Deze rollenbaan staat in verbinding met het al bestaande magazijn via een lift, die de pallets naar de benedenverdieping brengt.

In dit magazijn vindt de orderpicking plaats van producten met een hoge omloopsnelheid.

Het hele systeem wordt beheerd door het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux, dat met het computersysteem van Würth verbonden is en alle goederen traceert en beheert tijdens de inslag, uitslag en opslag.

De installatie wordt gecontroleerd en bewaakt via een controlesysteem dat toezicht houdt op de verschillende zones door middel van videobewaking.

Voor ons was een partner essentieel. We wilden een bedrijf vinden waarmee we ons konden identificeren, waarbij we het gevoel hadden dat we een goede samenwerking op de lange termijn zouden kunnen hebben. Mecalux voldoet aan de gestelde voorwaarden en is de ideale partner voor al deze logistieke uitbreidingen.

Mecalux heeft Würth een compleet gamma aan oplossingen geleverd, dat geheel in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd is, met als resultaat een grotere opslagcapaciteit en een snelle en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Dit is slechts de eerste stap in een project waarbij van begin af aan rekening is gehouden met uitbreidingen.