Van Rooijen: Palletstellingen voor de opslag van consumptiegoederen

Van Rooijen: Palletstellingen voor de opslag van consumptiegoederen

Van Rooijen magazijn kan 32.500 pallets met consumptiegoederen verwerken

Van Rooijen

Logistiek dienstverlener Van Rooijen heeft zijn nieuwe magazijn in Turnhout (België) uitgerust met palletstellingen van Mecalux, die over een totale capaciteit van 32.500 pallets beschikken. Dit systeem biedt niet alleen een optimale opslagcapaciteit voor het bewaren van alle producten van hun klanten, maar geeft ook een directe toegang tot de goederen, wat de opslagwerkzaamheden en ordervoorbereidingen vergemakkelijkt.

Het magazijn van Van Rooijen in België

Van Rooijen, opgericht in 1947, is een logistiek dienstverlener, dat gespecialiseerd is in het beheer en transport van consumptiegoederen, voornamelijk voedingsmiddelen, farmaceutische producten, cosmetica, elektronica, enzovoort. Het bedrijf beschikt in totaal over 125.000 m2 voor de opslag van goederen en voor het klaarzetten van bestellingen.

Het bedrijf is actief in de Benelux en heeft als prioriteit, zich zo dicht mogelijk bij de klant te bevinden, om de distributie en levering van de producten te versnellen.Onlangs opende het bedrijf een magazijn van 25.500 m2 in de stad Turnhout (België), waar voornamelijk farmaceutische producten en voedingsmiddelen worden opgeslagen.

Mecalux heeft palletstellingen geleverd die bijna de volledige oppervlakte van het magazijn in beslag nemen. De stellingen zijn 12,5 m hoog, verdeeld in zeven niveaus, en bieden een opslagcapaciteit van 32.500 pallets, genoeg om aan de behoeften van alle klanten van het bedrijf te kunnen voldoen.

Het systeem is zeer flexibel, waardoor het uitermate geschikt is voor de opslag van een groot aantal pallets met veel verschillende referentienummers. Een van de voordelen van dit systeem is dat het aan elk type lading, gewicht en volume aangepast kan worden. Zo slaat Van Rooijen afgewerkte producten en grondstoffen in grote ”big bags” of verpakkingen op.

Een van de kenmerken van de palletstellingen is de directe toegang tot alle producten. Dat zorgt voor een grote flexibiliteit in het voorraadbeheer, wat van cruciaal belang is voor Van Rooijen aangezien er dagelijks 750 pallets binnenkomen die de magazijnmedewerkers zo snel mogelijk op hun juiste plek moeten zetten.

Om de opslagwerkzaamheden vlotter te laten verlopen en tegelijkertijd de veiligheid te verhogen, is er een gangpad onder de stellingen door gemaakt. De stellingvakken op het eerste niveau boven het gangpad zijn afgeschermd om te voorkomen dat materialen per ongeluk vallen.

Een goede partner is voor mij van groot belang. Mecalux is daarin een perfecte partij omdat zij naast het hoogwaardige product wat zij leveren beloftes waarmaken.

Iwan van de Geer, Technisch Directeur

Voordelen voor Van Rooijen

  • Grote opslagcapaciteit: de stellingen benutten de volledige oppervlakte en bieden een opslagcapaciteit voor 32.500 pallets.
  • Directe toegang tot de goederen: de directe toegang tot de opgeslagen goederen vereenvoudigt het voorraadbeheer en de order picking.
Palletstellingen
Opslagcapaciteit: 32.500 pallets
Afmetingen van de pallets: 800 x 1.200 mm
Max. gewicht van de pallets: 775 kg
Hoogte van de stellingen: 12.5 m

GEBRUIKTE PRODUCTEN