Pallet Shuttle : semi-automatisch opslagsysteem

Dit systeem is revolutionair voor het verkrijgen van een hoge opslagcapaciteit. Een of meerdere shuttles rijden door verschillende opslagkanalen en worden aangestuurd door een gebruikersinterface

Pallet Shuttle : semi-automatisch opslagsysteem

Videotranscriptie

Het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux is een opslagsysteem waarbij goederen gegroepeerd worden en is ontworpen om de in- en uitslag van pallets te optimaliseren, zonder dat de magazijnmedewerker met de heftruck de stellingen in hoeft te rijden. 

Een geschikte oplossing voor bedrijven met een groot aantal  pallets per referentie en een hoge in- en uitslagactiviteit. Het is een ideaal systeem voor magazijnen met lage temperaturen.

Het systeem bestaat uit magazijnstellingen met een of meerdere Pallet Shuttles, die worden aangestuurd vanaf een gebruikersinterface met wifi-verbinding. Hiermee kunnen in totaal 18 shuttles tegelijkertijd worden bediend.

Anaf de heftruck geselecteerd 

Een conventionele heftruck plaats de shuttle in het opslagkanaal waar de goederen zullen worden opgeslagen. 
Een automatisch blokkeringssysteem dat zich aan de onderkant van de Pallet Shuttle bevindt zorgt ervoor dat deze aan de vorken van de heftruck wordt bevestigd.

Via het scherm van de gebruikersinterface wordt het pallettype geselecteerd.

De goederen worden in de stelling geplaatst en de handelingen worden vanaf de gebruikersinterface aangestuurd. 

Het Pallet Shuttle-systeem verplaatst de pallets vanaf de homepositie naar de eerst beschikbare positie in het opslagkanaal. De shuttle kan pallets met een gewicht tot 1500 kg verplaatsen met een snelheid van 90 meter per minuut.

Bij de uitslag haalt de Pallet Shuttle de eerste pallet die het in het opslagkanaal tegenkomt en brengt deze naar de homepositie.De uitslag kan éénmalig of continu plaatsvinden; men kan alle pallets in een opslagkanaal selecteren of een bepaald aantal. Het systeem beschikt over opties voor het groeperen van pallets aan de voor- of achterkant van het opslagkanaal.

Om een inventaris op te maken, kan met de Pallet Shuttle het aantal pallets worden geteld.

Vanaf de gebruikersinterface is het mogelijk om de configuratie van de Pallet Shuttle in te stellen op  de LIFO- of FIFO-modus en kan de homepositie worden gewijzigd.

Magazijnmedewerkers hebben volledige controle over de Pallet Shuttle want zij kunnen de opdrachten annuleren…of een stop maken, dankzij de veiligheidsvoorzieningen zoals de noodknop en de veiligheidsbumper. Bepaalde handelingen kunnen ook handmatig aangestuurd worden, zoals het vooruit of achteruit rijden of om het platform van de Pallet Shuttle omhoog te brengen of te laten zakken. De Pallet Shuttle beschikt ook over een geluidsindicator waardoor deze gemakkelijker in de opslagkanalen kan worden gelokaliseerd.

Ook kan er optioneel een veiligheidssensor worden aangebracht dat obstakels in de opslagkanalen detecteert of een positiecamera waarmee de shuttle op de juiste manier in de hoger gelegen laadniveaus geplaatst wordt.

Het Pallet Shuttle-systeem kan 10 uur onafgebroken op volle capaciteit functioneren via de lithiumaccu's die gemakkelijk en veilig kunnen worden vervangen dankzij het draadloze accuhuis.

Hogere prestaties, betere veiligheid en meer opslagcapaciteit dankzij het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux