Multi-carrier verzendsoftware

Multi-carrier verzendsoftware

Perfect gecoördineerde verpakkings- en etiketteringsprocessen in samenwerking met de vervoerders

Neem contact op met onze expert
Background Gartner
Mecalux in het 2024 Gartner Magic Quadrant for WMS
DOWNLOAD RAPPORT

Van het magazijn naar de klant: een efficiënte laatste fase

Het verzenden van bestellingen via meerdere transporteurs is een grote uitdaging voor bedrijven: er bestaat een risico op afleveringsfouten die hun reputatie kunnen schaden.

Op de e-commerce markt kan inefficiëntie in de laatste fase leiden tot een groot verlies aan omzet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven vandaag de dag een flexibele en efficiënte logistiek eisen, zodat ze de klant overeenkomstig de verkoopvoorwaarden kunnen leveren.

Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Mecalux zijn warehouse management systeem Easy WMS aangevuld met de geavanceerde module Multi-carrier verzendsoftware waardoor de communicatie tussen het magazijn en de transporteurs geheel automatisch verloopt.

Deze aanvulling op Easy WMS moet de verschillende verzendprocessen aansturen: verpakking, etikettering en verzending. Hierdoor worden fouten die met deze handelingen gepaard gaan voorkomen, en wordt een hoogwaardige klantenservice gegarandeerd.

Door de toepassing van de module Multi-carrier verzendsoftware, heeft u volledige controle over uw verzendproces, van het verpakken van de artikelen tot het doorgeven van een Track en Trace code. De module Multi-carrier verzendsoftware, genereert en print bovendien de belangrijkste documenten voor een snelle en eenvoudige verzending: het transportetiket en de vrachtbrief.

Synchronisatie van het magazijn met de transporteurs

Wat zijn de voordelen van de module Multi-carrier verzendsoftware?

Samenwerking en communicatie met de transporteurs Efficiënt beheer van de laatste fase Integrale controle van het verzendproces Een uniek platform voor het beheer van alle transporteurs (carriers) Automatische verzending van de Track en Trace code Groepering van alle bestellingen per route en transporteur

SYNCHRONISEER UW ZENDINGEN MET UW VERVOERDERS OF TRANSPORTEURS


Efficiënt beheer van de laatste fase

De module Multi-carrier verzendsoftware vereenvoudigt de samenwerking met de transporteurs zodat de manager zich kan richten op het leveren van een efficiënte en foutloze service aan de klant.

Tijdens het verpakkingsproces print de module automatisch de etiketten en de vrachtbrieven uit, volgens de standaarden van elke vervoerder. Zodra het pakket door de magazijnmedewerker is gesloten, wordt het handmatig of via een transportband naar de verzendzone gebracht. In magazijnen met uitzonderlijk veel zendingen wijst een sorteerder automatisch de pakketten voor elke transporteur toe, door het lezen van het door de module Multi-carrier verzendsoftware afgedrukte etiket.

De module voegt ook extra sleutelgegevens toe aan de vrachtbrief, om de levering te vergemakkelijken: sequence number, adres, klantgegevens en eventuele opmerkingen.

De module Multi-carrier verzendsoftware biedt twee managementmethoden wat betreft de samenwerking met de transporteurs.

Online: Easy WMS communiceert in real time met de transporteur en verstrekt hem informatie over de zending: gewicht, volume en het aantal paketten. Deze laatste bevestigt dat hij de zending goed ontvangen heeft, en vult de informatie aan die nodig is om het etiket uit te printen.

Offline: er is geen real-time communicatie tussen Easy WMS en de transporteur. In dit geval genereert Easy WMS de vereiste documenten en stuurt deze periodiek naar de vervoerder volgens de door hem vastgestelde criteria.

De Easy WMS module Multi-carrier verzendsoftware, wordt al in ieder land door de belangrijkste transporteurs gebruikt: UPS, DHL, DB Schenker, MRW, SEUR en TNT. Als uw transporteur nog niet in de module is geïntegreerd, biedt Mecalux u een oplossing die is aangepast aan uw bedrijf.

Integración con diferentes empresas de transporte

DE VERPAKKING, ETIKETTERING EN VERZENDING VAN UW ARTIKELEN AUTOMATISEREN


De functionaliteiten van de module Multi-carrier verzendsoftware

  • Het verpakken van de artikelen die deel uitmaken van de bestelling.
  • Printen van een vrachtbrief op volgorde van vertrek.
  • Etiketten voor de transporteur genereren.
  • Doorgeven van de Track en Trace code.
  • Real-time synchronisatie tussen het magazijn en de vervoerders.
  • Laden van de vrachtwagens naargelang de route (functionaliteit van Easy WMS).


Klantverklaring

« Wij hebben een e-commerce tak waarvoor wij per dag ongeveer 150 bestellingen klaarzetten, die we via onze Website binnenkrijgen. Wanneer de transporteur bij ons magazijn aankomt, hoeft hij alleen maar de bestellingen die klaarstaan op te pikken, want alle benodigde informatie is al via het systeem naar hem verzonden ».

Danone

NEEM CONTACT OP MET ONZE EXPERT

Vul uw gegevens in, een van onze experts neemt contact met u op

Wanneer nodig, kunt u een afbeelding of document sturen. Het is mogelijk om maximaal 5 bestanden van elk 15 MB toe te voegen.

Waarom kiezen voor Mecalux Software Solutions?

  • Vertrouw op een leverancier van intralogistieke totaaloplossingen met meer dan 55 jaar ervaring

  • Meer dan 400 ingenieurs die zich enkel bezighouden met de ontwikkeling van software-oplossingen

  • Wereldwijd netwerk met meer dan 1.100 uitgevoerde projecten in 36 landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika

  • Grote investeringen in R&D en voortdurende innovatie: regelmatige updates en nieuwe functies