Tailormade Logistics: Polyvalentie en directe toegang tot de goederen

28/07/2021

Tailormade Logistics, een in Europa actieve logistieke dienstverlener, gaat zijn magazijn in het Belgische Gent uitrusten met palletstellingen van Mecalux. Deze oplossing met een opslagcapaciteit van 15.500 pallets is ideaal voor de opslag van goederen met een verschillend gewicht, vorm of afmeting.

Het nieuwe magazijn van logistiek dienstverlener Tailormade Logistics in Gent

Het magazijn zal bestaan uit 18 gangpaden van 70 meter lang, met aan beiden zijden 12 meter hoge magazijnstellingen met zes etages. Elk niveau zal een maximaal gewicht van 3700 kilo kunnen dragen en zal in de hoogte aan de goederen aangepast kunnen worden. Het beschikbare oppervlak van het magazijn zal optimaal gebruikt worden doordat het aantal gangpaden, waarin de magazijnmedewerkers goederen zullen afhandelen met behulp van smallegangentrucks tot het minimum beperkt wordt.

Palletstellingen zijn zeer geschikt voor het beheer van de grote verscheidenheid aan goederen waarmee Tailormade Logistics werkt, aangezien ze polyvalent en aanpasbaar zijn. Omdat de artikelen direct toegankelijk zijn, zullen de bestellingen sneller klaargezet worden en zullen er minder fouten worden gemaakt.

Met dit nieuwe magazijn zet deze logistieke dienstverlener zijn groeiplannen door, die gebaseerd zijn op de volgende doelstelling: het leveren van flexibele en op maat gemaakte diensten van hoge kwaliteit. Er is overigens een zone gereserveerd voor een toekomstige uitbreiding, waar magazijnstellingen geïnstalleerd kunnen worden om de groei van de activiteiten van Tailormade Logistics te ondersteunen.

Referend naar onze naam TAILORMADE gaan wij steeds op zoek naar een oplossing op maat voor onze klanten. Wij hebben nood aan een polyvalente magazijninrichting die ons de mogelijkheid biedt om een uitgebreid productportfolio te stockeren en te behandelen. Flexibilitiet is het sleutelwoord tot ons succes.

Bert Vandecaveye, CEO & Oprichter

Over Tailormade Logistics

Tailormade Logistics is een toonaangevende logistieke dienstverlener opgericht in 1996, gespecialiseerd in lucht-, zee- en wegtransport, inclusief expreszendingen. Het bedrijf beschikt over 320.000 m² magazijnoppervlak (verdeeld over 20 sites in 7 Europese landen), ideaal gelegen in het hart van Europa, in België en Nederland, en profiteert van een uitgebreid intermodaal transportnetwerk voor de in- en uitvoer van zijn goederen in Europa en de rest van de wereld.