United Sports Brands Europe: veelzijdigheid & dynamiek in een magazijn voor sportartikelen

22/04/2021

United Sports Brands Europe, wereldleider in de verkoop van artikelen die sportbeoefening en -prestaties verbeteren, gaat zijn nieuwe magazijn in het Belgische Geel uitrusten met palletstellingen van Mecalux. De grote veelzijdigheid van de opslagoplossing en de mogelijke dynamiek bij de orderpicking vormden de doorslaggevende factoren bij het maken van hun keuze.

Het magazijn met 8 gangpaden van 23 m lang zal worden uitgerust met 10 m hoge magazijnstellingen en een opslagcapaciteit van 5800 pallets met verschillende afmetingen, maten en gewichten. Er zullen accessoires worden toegevoegd die de veelzijdigheid van de magazijnstellingen vergroten en de orderpicking versnellen.

Enerzijds zullen op het onderste niveau van de magazijnstellingen legborden voor orderpicking worden geïnstalleerd waar niet-gepalletiseerde goederen kunnen worden opgeslagen. Daarnaast zullen er dynamische, licht hellende niveaus voor orderpicking aangebracht worden. Bij deze opslagoplossing heeft men direct toegang tot de goederen, wat van fundamenteel belang is voor een snelle ordervoorbereiding en het vlot in- en uitslaan van pallets. Anderzijds zullen afzetposities aan de kopse kant van de magazijnstellingen worden geplaatst waar goederen tijdelijk opgeslagen kunnen worden. Een ideale oplossing voor cross-docking.

Door de sterke groei van ons bedrijf verhuizen we naar een smalle gangen magazijn welke we meer efficiëntie mee willen verkrijgen alsook de verdere groei van ons bedrijf willen waarborgen.

Cloots Patrick, CEO United Sports Brands Europe

Over United Sports Brands Europe:

United Sports Brands Europe is wereldleider in artikelen die de sportprestaties verbeteren en bescherming bieden. De merken Spalding, Shock Doctor, McDavid Cutters en NATHAN worden in meer dan 65 landen verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in het zuiden van Californië, maar de onderneming heeft ook kantoren in België, Japan en Canada.