Mecalux zal een automatisch magazijn bouwen voor Yamazaki Mazak in Engeland

30/11/2019

Mecalux zal voor Yamazaki Mazak een nieuw automatisch magazijn in Worcestershire (Verenigd Koninkrijk) bouwen voor de opslag van 60 containers met elk een maximaal gewicht van 500 kg. Het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux garandeert een vlotte afhandeling van de in- en uitslag van de goederen.

Automatisch magazijn van Yamazaki Mazak in Worcestershire (Verenigd Koninkrijk)

Het magazijn zal bestaan uit één stelling van 6 m hoog, verdeelt in vijf niveaus. Daar recht tegenover zal een trilaterale magazijnkraan automatisch de in- en uitslag realiseren.

De trilaterale magazijnkraan is de logische vervanger van de trilaterale heftrucks die door de magazijnmedewerkers gebruikt werden. Deze oplossing garandeert een totaal automatische werking van het magazijn, met een minimale tussenkomst van de magazijnmedewerkers.

Het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux zal alle processen in het magazijn van Yamazaki Mazak coördineren en aansturen.

Het WMS zal constant communiceren met het ERP (Enterprise Ressource Planning) van de onderneming waarbij gegevens en informatie doorgegeven worden om de exploitatie en het beheer van het magazijn efficiënter te maken.

Vanuit Japan naar de rest van de wereld

Het bedrijf Yamazaki Mazak is opgericht in 1919 te Nagoya (Japan) en produceert machines die solide onderdelen maken voor willekeurig welk productiecentrum, in willekeurig welke sector. Vanaf 1974 heeft Yamazaki Mazak zich ook in het buitenland gevestigd.

Tegenwoordig bezit het bedrijf fabrieken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en China.