Cofan - een succesvoorbeeld voor bedrijven die een groot aantal verschillende producten moeten beheren

Door de nieuwe logistieke organisatie heeft het bedrijf de kosten kunnen verlagen en heeft het zijn doel bereikt: een 24-uurs levering service

Cofan - een succesvoorbeeld voor bedrijven die een groot aantal verschillende producten moeten beheren

Videotranscriptie

Het logistieke centrum van Cofan, een bedrijf met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van industriële toelevering, ijzerwaren en doe-het-zelf producten is gevestigd in Ciudad Real, Spanje.

Het distributiecentrum dat ontworpen en geïmplementeerd is door Mecalux, heeft de werkwijze van Cofan enorm gestroomlijnd en productiever gemaakt, waardoor klanten een 24-uurs leveringsservice aangeboden kan worden.

Venancio Alberca (algemeen directeur Cofan)
Toen we besloten een logistiek systeem te implementeren, zoals we hier bij Cofan hebben geïnstalleerd, hadden we een aantal vragen en eisen waar we eerst een antwoord op moesten vinden.


Er moest rekening gehouden worden met de diversiteit van onze producten, de verschillende afmetingen en eigenschappen. Ook moesten de verschillende omloopsnelheden van de producten in ogenschouw genomen worden. Op basis van deze uitgangspunten begon Mecalux het logistieke project vorm te geven en te ontwikkelen. Het resultaat is duidelijk: we beschikken over moderne installaties waar producten met een lage omloopsnelheid zich in de Miniload bevinden, producten met een gemiddelde omloopsnelheid in de orderpickzone en producten met een hoge omloopsnelheid in een andere zone, die bestemd is voor het klaarzetten van de bestellingen door middel van automatische orderpicktrucks.

Het magazijn is onderverdeeld in vijf hoofdzones die onderling met elkaar verbonden zijn door een circuit van transportbanen die door het hele magazijn lopen, vanaf de ingang tot de uitgang.

Aan het begin van dit circuit plaatsen vier robots de dozen op de transportbanen. Deze robots kunnen de orderpickzone van vier typen dozen voorzien afhankelijk van de afmetingen van het bestelde product.

Vervolgens worden ze door het circuit van transportbanen naar de centrale orderpickzone gebracht. In deze zone zijn zes grote tafels met rollenbanen geïnstalleerd waarop bestellingen klaargezet worden. De magazijnmedewerkers die zich aan weerszijden van de transportbaan bevinden, nemen de dozen in ontvangst en plaatsen hierin het product dat besteld is.

De orderpickingstellingen worden aangevuld vanuit de palletstellingen die aan beide kanten van deze orderpickzone staan opgesteld.

De dozen worden automatisch naar de verschillende tafels getransporteerd waar zich het product of de producten bevinden die besteld zijn . De magazijnmedewerkers lopen met magazijnwagens door de gangpaden en verzamelen de referenties die het warehouse management systeem hen via een gebruikersinterface met radiofrequentie aangeeft.

Wanneer de bestelling compleet is, vervoert de transportbaan de doos automatisch naar het einde van het circuit; wanneer de bestelling niet compleet is, gaat de doos verder naar de volgende orderpicktafel.

Venancio Alberca (algemeen directeur Cofan)
De magazijnmedewerkers werken nu op een veel aangenamere manier. Ze hoeven geen grote afstanden af te leggen om een bestelling compleet te maken, want het pakket verplaatst zich automatisch totdat het compleet is of het einde van het circuit wordt bereikt. Daarna wordt de doos automatisch dichtgeplakt en door het toegewezen transportagentschap vervoerd.

Naast de centrale orderpickzone bevindt zich het automatische miniloadmagazijn waar kleine producten met een lage omloopsnelheid opgeslagen worden.

Het compleet geautomatiseerde miniloadmagazijn heeft drie gangen met drie magazijnkranen en 19 laadniveaus. De totale opslagcapaciteit van dit magazijn bedraagt bijna 15.000 magazijnbakken.

De Galileo-software van Mecalux beheert de verschillende bewegingen van de magazijnkranen.

De Miniload beschikt over een gesloten transportcircuit dat de magazijnbakken naar de verschillende picklocaties vervoert.

De magazijnmedewerkers volgen de opdrachten van het warehouse management systeem op, pakken de producten en plaatsen ze in de corresponderende dozen.

Wanneer de bestelling compleet is, dan wordt deze gevalideerd en gaat de doos vervolgens verder over het circuit.

Even verderop bereiken de dozen via het transportcircuit de zone met brandgevoelige materialen. Deze wordt met brandwerende muren van de rest van het magazijn gescheiden vanwege de ontvlambaarheid van de producten.

Wanneer de dozen de zone voor brandgevoelige producten verlaten, komen ze een paar meter verder aan in de consolidatiezone, waar de bestellingen worden gewogen en goedgekeurd. Wanneer het gewicht niet correct is dan wordt de doos door het systeem geweigerd en afgevoerd om te worden aangepast.

Uiteindelijk komen alle goederen uit de verschillende zones van het magazijn in de verzendzone waar ze worden dichtgeplakt en geëtiketteerd om daarna te worden verzonden.

Het laatste gedeelte van het circuit is uitgerust met een sorteermachine die aangesloten is op het WMS die de goederen over vijf rollenbanen verdeeld voor de uiteindelijke verzending.

Het centrum van Cofan is een logistiek referentiepunt voor bedrijven die met veel verschillende producten werken.

Door de logistieke herinrichting van dit distributiecentrum zijn de exploitatiekosten verminderd. Bovendien heeft Cofan zijn doel bereikt en kan klanten nu een 24-uurs leveringsservice aanbieden.