Mecalux genoemd in Gartner's internationale rapport voor Warehouse Management Systems

07/07/2021

Mecalux, een vooraanstaand en innovatief leverancier van opslagoplossingen en systemen voor magazijnbeheer, kondigt aan te zijn opgenomen in het Gartner Magic Quadrant for Warehouse Management Systems-rapport. In het rapport werden daarvoor criteria gebruikt die de globale visie en het implementatievermogen van de onderneming analyseerden.

Easy WMS in het Gartner Magic Quadrant for Warehouse Management Systems-rapport

Magic Quadrant-rapporten zijn het resultaat van geavanceerd onderzoek op specifieke markten. Als zodanig geven zij een overzicht van de bekwaamheden van elke leverancier op markten die een sterke groei en segmentatie kennen. Zij bieden een diepgaande analyse die bijzonder op prijs wordt gesteld door ondernemingen die op zoek zijn naar groeimogelijkheden.

« Wij geloven dat deze nominatie in het internationale rapport van Gartner een weerspiegeling is van onze meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van softwaretoepassingen voor magazijnbeheer, evenals onze inzet om tegemoet te komen aan de nieuwe behoeften van een logistieke industrie in ontwikkeling », aldus Javier Carillo, CEO van Mecalux.

Het warehouse management systeem van Mecalux, Easy WMS, biedt ondernemingen een efficiënte manier om de steeds complexer wordende logistieke processen te beheren. Deze software, voorzien van meerdere modules en functionaliteiten om aan alle behoeften tegemoet te komen, kan in elk soort bedrijf worden geïnstalleerd, van kleine handmatig beheerde magazijnen tot grote distributiecentra met complexe automatische processen. Easy WMS van Mecalux, kan de opslagcapaciteit verhogen, handmatige handelingen verminderen en fouten voorkomen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling en eind 2021 met een team van 400 gespecialiseerde ingenieurs, ondersteunt Easy WMS van Mecalux de ontwikkeling van meer dan 1.000 installaties in 36 landen. Steeds meer bedrijven kiezen voor de SaaS-versie, een cloudgebaseerd model dat een snelle schaalbaarheid van de middelen garandeert en de configuratietijd en -kosten beperkt. Mecalux biedt ook een On-Premise versie.

Mecalux werkt Easy WMS regelmatig bij met als doel het betrouwbaarder, flexibeler en schaalbaarder te maken, zodat het kan worden aangepast aan de behoeften van elke sector, zoals de detailhandel, de e-commerce, de logistieke dienstverlening, de technologie en elektronicasector, de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie.

Klik hier om een gratis exemplaar van het Gartner-rapport te downloaden.

 

Bron: Gartner, Magic Quadrant for Warehouse Management System, Simon Tunstall, Dwight Klappich, 30 juni 2021

Gartner Disclaimer:
Gartner maakt voor geen enkele leverancier, product of dienst die in het onderzoeksrapport wordt afgebeeld reclame, en adviseert gebruikers niet om uitsluitend die leveranciers te kiezen met de beste beoordelingen of vergelijkbare criteria. De onderzoeksresultaten die door Gartner gepubliceerd worden, zijn gebaseerd op de meningen van Gartner en kunnen niet als absolute waarheden beschouwd worden. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek van de hand, met inbegrip van garanties van commerciële aard of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Mecalux

De Mecalux Groep, met hoofdkantoren in Chicago en Barcelona, is een leverancier van intralogistieke oplossingen en diensten. Naast warehouse management systemen ontwikkelt het bedrijf warehouse control systemen (WCS) en automatische opslagoplossingen, met als doel de intralogistieke activiteiten te optimaliseren. De Mecalux groep beschikt over een uitgebreid internationaal distributienetwerk, 11 productiecentra en 4 R&D polen waar technologische oplossingen worden ontwikkeld en heeft meer dan 4300 medewerkers. De groep verwacht eind 2021 een omzet te behalen van 940 miljoen euro.