Wanneer zijn statische conventionele magazijnstellingen aan te raden?

Statische conventionele stellingen vormen in elk magazijn het meest veelzijdige systeem, ondanks het feit dat de opslagcapaciteit in vergelijking met andere alternatieven lager kan zijn.

Dankzij deze veelzijdigheid is het gebruik van statische magazijnstellingen interessant voor warehouses met meerdere klanten, omdat de logistiek dienstverlener tijdens het ontwerpen van de installatie niet precies kan voorzien welke producten zijn klanten zullen willen opslaan.

Door de flexibiliteit is dit systeem ook ideaal voor de opslag van pallets met verschillende afmetingen. Daarom is het gebruik van dit soort stellingen ook geschikt voor magazijnen waar het orderpicken direct vanuit de rekken plaatsvindt alsmede in installaties voor de opslag van volumineuze producten.

 

Magazijn voor een logistiek dienstverlener.

Magazijn voor een logistiek dienstverlener

Logistiek magazijn voor de distributie van levensmiddelen

Logistiek magazijn voor de distributie van levensmiddelen

 
Detail van een ligger

Detail van een ligger

 

Deze opslagoplossing is wat de omloopsnelheid betreft zowel geschikt voor installaties met veel verschillende artikelen en weinig pallets per product, als voor installaties met voornamelijk een hoge voorraadrotatie. Deze magazijnstellingen zijn ook geschikt voor kleine magazijnen die producten met een hoge omloopsnelheid (A) en weinig pallets per artikel herbergen. Wanneer ze bovendien worden gecombineerd met andere systemen, is dit opslagtype ideaal voor de opslag van producten met een middelgrote en lage omloopsnelheid (B en C).

De omloopsnelheid is eenvoudig te beheren met een warehouse management systeem (WMS). Hiermee kan men «vrije opslag» toepassen (random locatietoewijzing), waarbij het programma zelf de opslaglocaties toewijst en registreert. Dit kan leiden tot een effectieve opslagcapaciteit van meer dan 90%

Bij dit soort systemen moet de afhandeling van pallets via de kortste kant gebeuren, parallel aan de bodemplanken, omdat, wanneer ze aan de langste kant worden afgehandeld, er liggers op de laadniveaus moeten worden aangebracht.

Other topics in this category