Wanneer kiezen voor verticale installaties?

Tegenwoordig kunnen zeer hoge magazijnstellingen, zelfs van meer dan 40 m hoog, worden geïnstalleerd, waarbij speciale eisen gesteld worden aan het type apparatuur dat de afhandeling van de goederen in dit soort installaties verzorgt. Voor magazijnstellingen tot 14 m hoog kunnen tridirectionele heftrucks worden gebruikt, terwijl men bij een grotere hoogte, magazijnkranen, aangestuurd door automatische systemen, moet hanteren.

Het plaatsen van hoge stellingen is een goede oplossing om het oppervlak optimaal te benutten. Er wordt immers een hoge opslagcapaciteit op een beperkt oppervlak verkregen, waarbij directe toegang tot de pallets behouden blijft. Dit is een zeer goede opslagoplossing voor elk magazijn.

Wanneer het om een bestaand gebouw gaat, bepaalt de hoogte daarvan de hoogte van de magazijnstellingen die men kan gebruiken. Wanneer het gebouw nog niet bestaat wanneer de installatie wordt ontworpen, dan kan het verticale magazijn net zo hoog worden als nodig is en kan men zelfs kiezen voor een hoogbouwmagazijn, wat speciaal voor installaties hoger dan 15 m een uitstekende oplossing is.

Hoogbouwmagazijnen zijn gebouwen waarbij de stellingen zelf de structuur van het gebouw vormen en waarbij deze niet alleen de goederen bevatten, maar ook de muren en het dak dragen. Het zijn integrale en zeer robuuste gebouwen omdat hun constructie berekend is op de belastingen die ze moeten weerstaan aan wind, sneeuw en aardbevingen.

 

Hoogbouwmagazijn voor de productie en distributie van medische apparatuur.

Hoogbouwmagazijn voor de productie en distributie van medische apparatuur

Interieur van een magazijn voor de productie en verkoop van keramische producten voor de bouwsector.

Interieur van een magazijn voor de productie en verkoop van keramische producten voor de bouwsector

 

Andere artikelen in deze rubriek