Mecalux lanceert nieuw verticaal magazijnsysteem Clasimat

28/01/2009

Mecalux blijft logistieke oplossingen bieden die het meest efficiënte gebruik van het magazijn en de automatisering van processen met elkaar combineren. De laatste release is het verticale magazijnsysteem CLASIMAT. Dit nieuwe systeem bestaat uit een structuur waarin de toevoer en uitvoer van de goederen wordt geautomatiseerd via een shuttle of een extraheermechanisme en lift en zal beschikbaar zijn in een eerste fase in Spanje, Mexico, Polen en Frankrijk en later in heel de wereld.

CLASIMAT is een volledig geautomatiseerd systeem en is ontworpen voor elk bedrijf dat beschikt over voldoende hoogte en een grote opslagcapaciteit nodig heeft. Het is bijzonder handig in assemblagelijnen als tussentijdse opslag.

Eenvoudige en volledig automatische bediening
Het Clasimat systeem past het beginsel "product naar mens" toe, die het mogelijk maakt routes te optimaliseren en tijd te reduceren, omdat er geen onnodig vervoer hoeft plaats te vinden en de operator zich niet hoeft te verplaatsen. Bovendien kan het de voorraden en bewegingen op alle tijden controleren.

De bediening is eenvoudig, de operator selecteert het gewenste product op het scherm en de shuttle verplaatst zich automatisch verticaal naar het niveau waar het zich bevindt, neemt de overeenkomstige lade uit en brengt deze naar de plaats waar de picking plaatsvindt of naar de uitvoertafel. De voordelen zijn: een beter geautomatiseerd beheer van het magazijn, bespaart ruimte omdat het gebruik maakt van de volledige hoogte en tijdwinst omdat de operator zich niet hoeft te verplaatsen om een bestelling voor te bereiden of zich onnodig moet inspannen of bewegen wat hem schade kan toebrengen. Bovendien wordt de waren veiliger verplaatst en worden mogelijke breuken door vallen voorkomen.

MECALUX is een wereldwijde marktleider op het gebied van globale magazijnoplossingen. Haar hoofdactiviteit bestaat uit het ontwerpen, de fabricage, marketing en diensten gerelateerd met metalen stellingen, geautomatiseerde magazijnen en andere magazijnoplossingen. De Mecalux-groep beschikt op dit moment over 8 vestigingen in 6 landen, directe commerciële aanwezigheid in 16 landen, 3.766 professionals en een omzet in 2007 van 598,1 miljoen euro. Mecalux heeft een strategische positie op het gebied van de ontwikkeling van de geautomatiseerde magazijntechnologie en de implementatie ervan in alle markten waar zij actief is.