Gebruik van apparatuur voor goederenafhandeling in een magazijn

Apparatuur voor goederenafhandeling: vergissingen die u moet vermijden

15 feb 2021

Wenst u uw budget met betrekking tot de apparatuur voor goederenafhandeling te optimaliseren? Geeft u te veel geld uit om ze te vervangen en wilt u daar een eind aan maken? Maakt u zich geen zorgen, want u bent waarschijnlijk niet de enige in deze situatie. Om u te helpen op de lange termijn geld te besparen, volgt hieronder een lijst van de top 5 magazijnfouten die u kunt vermijden:

Uw logistieke apparatuur voor goederenafhandeling is niet goed onderhouden

Een manager moet ervoor zorgen dat het onderhoud van de apparatuur correct wordt uitgevoerd: slecht onderhoud leidt tot verslechtering van het materieel.

De Europese Richtlijn 2009/104/EC - arbeidsmiddelenrichtlijn - zegt in Annex II, artikel 3.2.5 het volgende: « Alle handelingen voor het hijsen/heffen moeten correct gepland en onder adequaat toezicht worden uitgevoerd teneinde de veiligheid van de werknemers te garanderen ». U bent aldus verplicht een aantal onderhouds- en inspectieprocedures voor hijs- en hefwerktuigen te effectueren.

Daarom raden wij u ten sterkste aan een logboek bij te houden met betrekking tot het onderhoud van uw magazijnapparatuur: heftrucks, stapelaars, magazijnkranen, transportbanden, enzovoort. Zo kunt u defecte apparatuur snel opsporen en de levensduur van uw machines nauwkeuriger voorspellen.

Voorbeeld van een onderhoudslogboek voor logistieke apparatuur voor goederenafhandeling
Voorbeeld van een onderhoudslogboek voor logistieke apparatuur voor goederenafhandeling

Uw medewerkers zijn niet voldoende opgeleid

Zoals u weet, vereisen sommige apparaten voor goederenafhandeling, zoals heftrucks, een speciale opleiding en een rijbewijs. Hoewel dit niet voor alle apparatuur voor goederenafhandeling geldt, raden wij u aan uw werknemers te begeleiden bij het aanleren van het gebruik ervan. Het is uiterst belangrijk nooit de scholing van uw personeel te verwaarlozen. Of uw werknemer nu al jaren voor het bedrijf werkt of pas sinds een week deel uitmaakt van het team, hij moet regelmatig worden bijgeschoold.

Het bevorderen van de veiligheid en het welzijn op de werkplek is in ieders belang en helpt echte rampen te voorkomen: een goed voorbereide magazijnwerknemer werkt sneller dan iemand die niet is getraind, en zal eerder voldoen aan de normen die door de sector en door het bedrijf worden opgelegd.

Heftruckchauffeurs verplaatsen goederen in een magazijn
Heftruckchauffeurs verplaatsen goederen in een magazijn

U houdt geen rekening met de technologische vooruitgang

De wereld verandert en dus ook onze sector. Zich verzetten tegen technologische vooruitgang is misschien niet de beste strategie: evalueer de voorgestelde opties alvorens ze af te wijzen.

Om te profiteren van de technologische vooruitgang zonder gebruik te hoeven maken van geautomatiseerde opslagoplossingen of uw magazijn helemaal opnieuw in te richten, kunt u magazijnsoftware gebruiken om logistieke prestaties van de volgende verrichtingen te verbeteren:

  • Ontvangst en verzending van goederen.
  • Traceerbaarheid en voorraadbeheer.
  • Optimalisatie van het personeelsbeleid: planning, prognoses, rapportage en analyse van het werk van de magazijnmedewerkers.
  • Klaarzetten van de bestellingen en orderpicking.

U weigert uw magazijn te automatiseren

Talrijke geautomatiseerde opslag- en afhandelingsoplossingen worden tegenwoordig gebruikt om de productiviteit van logistieke bedrijven te verhogen, zoals transportbanden, magazijnkranen, magazijnwagentjes en shuttles. Logistieke automatisering kan een efficiënt hulpmiddel zijn om bepaalde problemen met het gebruik van apparatuur voor goederenafhandeling te verhelpen.

Dit zijn veel voorkomende problemen waardoor bedrijven geld verliezen. Door hier rekening mee te houden zullen uw uitgaven aan apparatuur voor goederenafhandeling verminderen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: