Ontwerpen industrieel vastgoed

Maak kennis met onze aanbevelingen voor het ontwerpen van industrieel vastgoed: bouw en richt een rationeel logistiek distributiecentrum of magazijn in, waarbij u tegelijkertijd uw rentabiliteit verhoogt alswel de veiligheid van de arbeidsomstandigheden voor uw medewerkers.

 • Logistiek management als concurrentievoordeel

  Logistiek management als concurrentievoordeel

  Mecalux

  Logistiek management kan een concurrentievoordeel zijn voor bedrijven, waarmee ze een goede klantenservice kunnen bieden. Logistiek management stelt bedrijven in staat om hun producten op de juiste manier te beheren waardoor de opslag en het klaarzetten van bestellingen wordt vereenvoudigd.

 • Welke vorkheftruck te kiezen voor uw magazijn

  Welke vorkheftruck te kiezen voor uw magazijn

  Mecalux

  Het type vorkheftrucks dat in een magazijn wordt gebruikt, is afhankelijk van de indeling, de opslagsystemen en de laadeenheden die moeten worden afgehandeld. Deze apparatuur moet worden aangepast aan de magazijnstellingen om de productiviteit te optimaliseren en vergissingen te voorkomen die van invloed zijn op de logistieke activiteiten.

 • 8 best practices voor duurzaamheid in het magazijn

  8 best practices voor duurzaamheid in het magazijn

  Mecalux

  Een duurzaam magazijn is een installatie waarvan de centrale doelstelling is de impact van de activiteiten op het milieu te beperken. Om dit te bereiken proberen bedrijven op verantwoorde wijze gebruik te maken van de beschikbare hulpmiddelen, recycling aan te moedigen en te zorgen voor een adequate klimatisering zodat de CO2-voetafdruk wordt beperkt.

 • 8 tips voor een optimale magazijnindeling

  8 tips voor een optimale magazijnindeling

  Mecalux

  Het optimaliseren van de indeling van het magazijn is een fundamenteel proces om een logistieke installatie te verbeteren en de goede werking ervan te garanderen. Dit proces is erop gericht de beschikbare ruimte optimaal te benutten, processen die geen waarde toevoegen te schrappen en bij te dragen tot een beter voorraadbeheer.

 • Magazijnuitrusting: alles wat nodig is om de logistiek te verbeteren

  Magazijnuitrusting: alles wat nodig is om de logistiek te verbeteren

  Mecalux

  Een magazijnuitrusting omvat elk element en/of apparaat dat operators helpt bij het uitvoeren van logistieke werkzaamheden. Voor elke logistieke activiteit is een specifieke magazijnuitrusting nodig om een optimale productiviteit in de faciliteit te bereiken.

 • Versnellen van de last mile delivery logistiek dankzij een urban warehouse

  Versnellen van de last mile delivery logistiek dankzij een urban warehouse

  Mecalux

  Een urban warehouse is een magazijn voor het opslaan, het klaarzetten en het verzenden van bestellingen dat in de buurt van of in de stad is gevestigd. In dit artikel wordt de opkomst van urban warehouses geanalyseerd, wordt hun rol in de toeleveringsketen en de organisatie ervan onder de loep genomen.

 • Kannibaliseren retourlogistiek: definitie en voordelen

  Kannibaliseren retourlogistiek: definitie en voordelen

  Mecalux

  Het kannibaliseren in de retourlogistiek, heeft betrekking op het beheer van producten die onbruikbaar zijn geworden of waarvan de levensduur is verstreken. Het doel is om componenten die herbruikbaar zijn, voor de reparatie, restauratie of vervaardiging van andere voorwerpen te recupereren.

 • Just in case, het logistieke alternatief voor JIT

  Just in case, het logistieke alternatief voor JIT

  Mecalux

  Met just in case kunt u makkelijker verstoringen in de supply chain opvangen. JIC is een push-productiesysteem, waarbij de productiekosten lager zijn omdat er op grote schaal wordt geproduceerd.

 • Wat houdt het werk van een orderpicker in?

  Wat houdt het werk van een orderpicker in?

  Mecalux

  De orderverzamelaar, ook wel orderpicker genoemd, is de magazijnmedewerker die verantwoordelijk is voor het verzamelen en bundelen van de producten waaruit een bestelling bestaat. De rol van orderverzamelaar vereist verantwoordelijkheid, aanpassingsvermogen en het vermogen om meerdere taken tegelijk uit te voeren zonder aan efficiëntie of productiviteit in te boeten.

 • 15 signalen van een rommelig magazijn, en hoe dit kan worden opgelost

  15 signalen van een rommelig magazijn, en hoe dit kan worden opgelost

  Mecalux

  Een rommelig magazijn is te herkennen aan signalen zoals terugkerende voorraadverliezen of een groot aantal ongevallen. De keuze van het juiste opslagsysteem en de implementatie van beheersoftware zijn oplossingen om een optimale productiviteit in uw magazijn te bereiken.

 • Logistieke gamification en magazijnen: spelenderwijs efficiënter worden

  Logistieke gamification en magazijnen: spelenderwijs efficiënter worden

  Mecalux

  Gamification toepassen in het magazijn is een ludieke manier om te sturen op strategische doelstellingen. Toegepast op de logistiek, bestaat het uit het ontwikkelen, uitvoeren en bevorderen van activiteiten die de prestaties van operatoren verbeteren door middel van speltechnieken.

 • Distributiecentrum: levertijden verkorten en fouten elimineren

  Distributiecentrum: levertijden verkorten en fouten elimineren

  Mecalux

  Een distributiecentrum is een logistiek gebouw waar processen samenkomen rond de ontvangst en verzending van goederen. In deze post bespreken we de toegevoegde waarde van de distributiecentra, hun rol in de toeleveringsketen en leggen we uit wat hen onderscheidt van traditionele magazijnen.

 • Elastic logistics: flexibiliteit voor de toeleveringsketen

  Elastic logistics: flexibiliteit voor de toeleveringsketen

  Mecalux

  Elastic logistics is het vermogen van het magazijn om zich aan te passen aan veranderingen in de vraag. Het maakt het mogelijk de productielijnen of het verzendingsproces aan te passen aan de actuele vraag naar een product, zonder extra bedrijfskosten in het magazijn.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: