Goods to man methode met rollenbanen

Waarom kiezen voor het logistieke model «goods to man»?

09 mrt 2021

De technologische vooruitgang is de afgelopen jaren constant blijven evolueren en heeft een directe impact gehad op de logistieke sector door talrijke innovaties: er zijn nieuwe oplossingen voor opslag, ordervoorbereiding, goederenontvangst en verzending verschenen. Waaronder het proces van ordervoorbereiding « goods to man » oftewel « goods to person »: een geheel nieuwe manier van werken voor uw magazijnmedewerkers.

Wat houdt het logistieke concept «goods to man» in?

Bij de « goods to man » of « goederen naar man » methode komen de artikelen die onderdeel uitmaken van een bestelling naar de magazijnmedewerker toe, die ze verzamelt en verzendklaar maakt. Eerder verplaatste de medewerker zich naar de magazijnstellingen om de artikelen die verzonden moesten worden te verzamelen.

Deze techniek heeft de werkwijze van logistiek medewerkers gerevolutioneerd: tegenwoordig brengen de geautomatiseerde opslagoplossingen de artikelen naar de magazijnwerkers, die ze vervolgens scannen en de bestelling klaarmaken voor verzending.

Voordelen van het proces van ordervoorbereiding «goods to person» or «goods to man»

Om tegemoet te komen aan de steeds groter en veeleisender wordende verwachtingen van onder meer de e-commerce, heeft het concept « goods to person » of « goederen naar man » zich ontpopt als de ideale oplossing, die tal van voordelen biedt, zoals:

  • De snelheid: de magazijnmedewerkers kunnen door deze methode sneller orderpicken en de bestellingen in een recordtijd afhandelen.
  • De exactheid: door het afschaffen van handmatige en op papier gebaseerde processen die in traditionele magazijnen gebruikt werden, zijn menselijke vergissingen drastisch afgenomen.
  • De veiligheid: hoe veiliger, hoe beter een distributiecentrum functioneert. Door de « goods to man » oplossing vermindert het aantal arbeidsongevallen: de magazijnmedewerkers hoeven zich niet meer door de gangpaden te verplaatsen en werken vanaf een ergonomisce werkplek.
  • De hogere bedrijfsactiviteit: automatische opslagoplossingen zijn ontworpen om grotere ordervolumes te kunnen verwerken.
  • De klanttevredenheid: de betrouwbaarheid van deze moderne machines zorgen ervoor dat het aantal vergissingen tijdens de verschillende logistieke processen vermindert, wat een positieve bijdrage levert aan de Customer Experience.
« goods to man » model met magazijnkraan in een logistiek distributiecentrum
« goods to man » model met magazijnkraan in een logistiek distributiecentrum

Wat zijn «goods to man» of «goederen naar man» opslagoplossingen?

Om u te laten profiteren van de voordelen die deze methode biedt, hebben de specialisten van Mecalux geautomatiseerde opslagoplossingen ontwikkeld:

  • De magazijnkraan is een apparaat dat zich door de gangpaden in uw magazijn voortbeweegt om pallets of dozen in of uit te slaan. Hierdoor wordt het aantal handmatige handelingen en vergissingen bij het orderpicken vanuit pallets, magazijnbakken of dozen verminderd.
  • Het gemotoriseerde systeem « Pallet Shuttle », is een groeperingsopslagsysteem, waarbij pallets snel in- en uitgeslagen kunnen worden. Dankzij dit apparaat zijn er geen heftrucks meer nodig. Bovendien worden de werkzaamheden in een paar minuten uitgevoerd.
  • De transportband is ontworpen om automatisch laadeenheden zoals pallets, magazijnbakken of dozen van punt A naar punt B te vervoeren. Deze oplossing voor goederenafhandeling zal aanzienlijk de afstanden die binnen uw logistieke distributiecentrum moeten worden afgelegd verminderen.

U zult begrijpen waarom de geautomatiseerde opslagoplossing « goods to man » steeds vaker gebruikt wordt: de voordelen zijn aanzienlijk daar een ROI zeer snel behaald zal worden. Wanneer u eenmaal uw bedrijfsdoelstellingen en behoeften heeft bepaald, dan kunt u de verschillende mogelijkheden evalueren en bekijken of één of meerdere opslagoplossingen uw bedrijf kunnen helpen om de concurrentie voor te blijven.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: