Panoramisch zicht op het smart warehouse van Bem Brasil

Logistieke projecten: drie smart warehouses aangestuurd door Mecalux

25 mrt 2021

De ontwikkelingen in de samenleving dwingen veel bedrijven ertoe zich in te laten met logistieke automatiseringsprojecten: ze veranderen hun eigen magazijn in een smart warehouse, of zetten nieuwe, geheel geautomatiseerde distributiecentra op.

Wat draagt een smart warehouse bij aan de Supply Chain? Om deze vraag te beantwoorden, presenteren we u eerst 3 voorbeelden van logistieke projecten die door onze experts ontwikkeld zijn.

3 bedrijfsdoelstellingen die bereikt zijn dankzij onze logistieke projecten voor smart warehouses

Een smart warehouse, of intelligent magazijn, beschikt over automatische opslagoplossingen en een warehouse management syteem (WMS). Maak hieronder kennis met de uitdagingen waarvoor Bem Brasil, Trumpler en Pavi Groupauto als bedrijf stonden, voor wie wij logistieke automatiseringsprojecten hebben begeleid.

1. Grotere verkoopvolumes

Bem Brasil is een onderneming gespecialiseerd in de productie van frites en aardappelspecialiteiten. Door de sterke groei en de internationale expansie is het bedrijf genoodzaakt zijn distributiecentrum met de beste opslagoplossingen uit te rusten.

Het smart warehouse project dat Mecalux voor Bem Brasil heeft uitgevoerd, heeft geleid tot:

  • Een hoogbouwmagazijn dat functioneert met een constante temperatuur van -30 °C.
  • Magazijnstellingen voor een compacte opslag van meer dan 30.000 pallets.
  • Het gebruik van automatische magazijnkranen en een Pallet Shuttle.
  • Een transportbandensysteem om het proces van ontvangst en verzending van goederen te versnellen.

Uiteraard worden alle logistieke stromen aangestuurd door het warehouse management systeem Easy WMS, waardoor fouten voorkomen worden en de magazijnmedewerkers minder handelingen hoeven uit te voeren.

In dit logistieke smart warehouse werkt men met magazijnkranen die laadeenheden compact opslaan
In dit logistieke smart warehouse werkt men met magazijnkranen die laadeenheden compact opslaan

2. Snellere goederenstromen

Trumpler is een internationale onderneming, actief in de chemische sector, waarvan het logistieke distributiecentrum in Barcelona, Spanje, de grote goederenstromen niet kon bijhouden en dus niet aan de internationale vraag kon voldoen.

Voor Trumbler was de oplossing een logistiek smart warehouse gerealiseerd door Mecalux, met als objectief optimaal gebruik te maken van de beschikbare opslagruimte in de hoogte. We hebben twee magazijnkranen geïnstalleerd met dubbeldiepe vorken om de tweede laag laadeenheden in de magazijnstellingen te kunnen bereiken. Om de automatisering van de verplaatsing van de goederen compleet te maken, zijn deze kranen gekoppeld aan rollenbanen of ketttingtransportbanden.

Het warehouse management systeem Easy WMS stuurt alle activiteiten aan en communiceert in real time met de Enterprise Ressources Planning (ERP) van Trumpler om de globale bedrijfsresultaten van het distributiecentrum te verbeteren. Dankzij dit logistieke project heeft de multinational zijn opslagcapaciteit verbeterd en tegelijkertijd soepele en betaalbare goederenstromen kunnen handhaven.

Deze grafiek geeft de integratie weer van Easy WMS met de ERP van Trumpler in het logistieke smart warehouse
Deze grafiek geeft de integratie weer van Easy WMS met de ERP van Trumpler in het logistieke smart warehouse

3. Het efficiënt opslaan van een groot aantal artikelnummers

PAVI-Groupauto is een grote Franse leverancier van auto-onderdelen gevestigd in Lyon. De belangrijkste doelstelling van dit bedrijf was het opslaan van een zeer grote hoeveelheid verschillende artikelen met een lage omloopsnelheid: de opslagcapaciteit in zijn magazijn moest daarom geoptimaliseerd worden en de toegang voor de magazijnmedewerkers tot de goederen vergemakkelijkt.

Mecalux heeft een logistiek automatiseringsproject geleid voor PAVI-Groupauto, dat bestond uit:

Easy WMS geeft opdrachten aan de automatische sorteermachines die de goederen selecteren en ze naar de consolidatie- en verpakkingszone vervoeren, waar de laatste fases handmatig uitgevoerd worden. De magazijnbakken gaan daarna naar de laadzone waar ze per bezorgroute ingedeeld worden. Easy WMS beheert de complexe werkzaamheden in real time waardoor de voortdurende traceerbaarheid van de goederen wordt gegarandeerd.

Het logistieke smart warehouse project van PAVI-Groupauto bestaat uit een transportbandensysteem dat de verschillende etages van het distributiecentrum met elkaar verbindt
Het logistieke smart warehouse project van PAVI-Groupauto bestaat uit een transportbandensysteem dat de verschillende etages van het distributiecentrum met elkaar verbindt

Deze drie logistieke projecten voor smart warehouses tonen de grote polyvalentie aan van de automatische opslagoplossingen en van het warehouse management systeem Easy WMS. Onze oplossingen kunnen aan elk type magazijn worden aangepast, waarbij rekening gehouden wordt met de grootte van uw warehouse, met uw behoeften en met uw budget.

Als u wilt dat uw opslagoplossingen net zo efficiënt zijn als die wij u hebben voorgesteld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door dit formulier in te vullen. Onze deskundigen zullen graag snel uw vragen beantwoorden.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: