De gebruikersinterface van Easy WMS bij SaaS of on-premise is identiek

SaaS versus on-premise: kies een infrastructuur voor uw WMS

26 apr 2021

Om de juiste warehouse management software te kiezen, zult u moeten kijken naar de infrastructuren waaronder deze beschikbaar is: SaaS (Software as a Service oftewel Software on Demand) versus Software on-premise. De Easy WMS interface blijft identiek van infrastructuur tot infrastructuur, en biedt dezelfde functies. Alleen de installatie van de WMS software verschilt.

Ontdek de voordelen en specificiteiten van elk van deze twee modellen, Saas vs. on-premise, zodat u de oplossing kan kiezen die aan de behoeften van uw bedrijf tegemoetkomt.

Saas versus on-premise: de verschillen

1. Infrastructuur on-premise van de WMS software

Bij het on-premise model wordt de warehouse management software lokaal geïnstalleerd op de servers van uw bedrijf, of bij de provider (bijvoorbeeld: Amazon AWS). U behoudt met de on-premise oplossing uw gebruikerslicenties voor onbepaalde tijd.

2. WMS software: de SaaS-infrastructuur

SaaS is WMS software die als een online dienst, on demand, wordt aangeboden via cloud computing. De servers zijn eigendom van de provider (in het geval van Easy WMS is dit Mecalux). Het is niet nodig om extra hardware in uw bedrijf te installeren. Als u kiest voor de SaaS-infrastructuur, dan betaalt u een maandelijkse licentie.

SaaS versus on-premise: waarmee moet u rekening houden?

Hoe maakt u een keuze tussen SaaS en on-premise? Voordat u een keuze maakt tussen beide infrastructuren, is het uiterst belangrijk dat u zich de volgende vragen stelt:

1. Hoeveel gebruikerslicenties hebt u nodig? Neemt het aantal werknemers toe gedurende bepaalde seizoenen of periodes?

Bij het vaststellen van uw budget voor het implementeren van WMS software moet rekening worden gehouden met het exacte aantal licenties dat u nodig heeft. Om uw investering te berekenen en te bepalen welke oplossing u het beste kunt kiezen, Saas of on-premise, moet u dus het aantal gebruikers van de WMS software bepalen.

Daarnaast is het belangrijk dat u zichzelf de volgende vraag stelt: zijn mijn bedrijfsactiviteiten seizoensgebonden? Neemt het aantal medewerkers in bepaalde perioden van het jaar toe? U kunt de SaaS-licenties per maand aanpassen aan de hoeveelheid licenties die u nodig heeft. Deze infrastructuur voor WMS software is de ideale oplossing wanneer u tijdelijk extra logistiek personeel in dienst moet nemen om de pieken in uw bedrijfsactiviteiten op te vangen.

2. Is uw bedrijf in staat om intern de computersystemen te beheren?

Bij de on-premise infrastructure moet de WMS software lokaal geïnstalleerd worden op de servers van uw bedrijf. Dit betekent dat:

  • U hebt 100% controle over uw bedrijfsinformatie.
  • U moet gekwalificeerd personeel in dienst nemen om uw computersystemen te beheren, en deze werknemers zult u moeten betalen.

Bij de SaaS-infrastructuur hoeft u de servers niet te onderhouden: het is uw provider die de back-ups uitvoert, erop toeziet dat het WMS goed werkt en de incidenten oplost.

Mecalux stelt voor om Easy WMS te installeren (op basis van SaaS of on-premise), evenals de noodzakelijke randapparatuur voor het gebruik ervan
Mecalux stelt voor om Easy WMS te installeren (op basis van SaaS of on-premise), evenals de noodzakelijke randapparatuur voor het gebruik ervan

3. Is uw internetverbinding snel genoeg?

Hoewel u geen glasvezelkabel nodig hebt om een WMS te gebruiken, is het toch belangrijk dat uw verbinding snel is. Deze software zendt en ontvangt slechts een geringe hoeveelheid informatie. Maar het moet wel in milliseconden informatie kunnen doorsturen naar de magazijnmedewerkers, zodat zij geen tijd verliezen.

Als uw logistieke distributiecentrum gevestigd is in een gebied met een zwakke of ontoereikende internetverbinding, dan is het on-premise model hoogstwaarschijnlijk de beste oplossing. Uw servers zullen immers informatie sneller ontvangen en verzenden.

4. Welk budget hebt u ter beschikking?

Hoewel de kosten van SaaS hoger zijn dan die van on-premise, gaat het om een reële investering die op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn. De installatie van Easy WMS met deze infrastructuur vereist een eerste aanzienlijke investering. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan dit element u ook helpen een keuze te maken voor de één of de andere infrastructuur: Saas of on-premise.

U bent nu bekend met de verschillen tussen SaaS en on-premise warehouse management software. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op: een expert zal graag uw vragen beantwoorden en uw project analyseren.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: