Industrieel veiligheidshekwerk in een magazijn

Voordelen van industriële veiligheidshekwerken

09 mrt 2021

Tegenwoordig zijn er veel manieren om de veiligheid in magazijnen te versterken, van efficiënte vloermarkeringen tot het gebruik van extra hulpmiddelen zoals industriële veiligheidshekwerken.

Deze veiligheidshekwerken vergroten de veiligheid in de werkzones doordat ze op strategische plekken worden geplaatst en bescherming bieden tegen vallende goederen en andere incidenten. De voordelen van een veiligheidshekwerk:

Volledige zichtbaarheid

Met een veiligheidshekwerk behoudt u het licht en de zichtbaarheid in het distributiecentrum. Dit is vooral van essentieel belang als uw logistieke medewerkers gemakkelijk moeten kunnen communiceren.

Uw werknemers moeten misschien kunnen zien wat zich binnen de omheinde ruimte bevindt; terwijl vloermarkeringen essentieel zijn om hen ervan te weerhouden bepaalde zones van uw magazijn te betreden, zullen veiligheidshekwerken hen de toegang belemmeren.

Goede ventilatie

Wanneer u veiligheidshekwerken hebt geïnstalleerd om de magazijnkranen te beveiligen dan speelt de ventilatie, die de lucht in het warehouse verfrist en beheerst, een belanrijke rol, omdat magazijnkranen warmte verspreiden.

Daardoor zullen de arbeidsomstandigheden van al uw magazijnmedewerkers die onder meer goederen afhandelen en bestellingen klaarzetten, verbeteren: zij zullen in alle veiligheid en bij de juiste omgevingstemperatuur kunnen werken.

Een redelijke prijs en een bewezen rentabiliteit

Als u een veiligheidshekwerk installeert in plaats van een wand van plaatwerk, besef dan dat er voor de vervaardiging minder materiaal nodig is en dat de kosten over het algemeen lager zijn.

Veiligheidshekwerken worden hoofdzakelijk gebruikt voor het beveiligen van magazijnzones waar robots en automatische opslagoplossingen worden gebruikt: hun rentabiliteit is al bewezen. Wat stelt zo'n aankoop voor in vergelijking met de gevolgen van een ongeval in uw magazijn? Dit is uiteraard een retorische vraag: de veiligheid van de werkomgeving verbeteren is inderdaad alleen maar gunstig.

Geheel aan te passen

Pas het industriële veiligheidshekwerk aan uw bedrijfsbehoeften aan: het maakt niet uit welk oppervlak het moet beslaan of welke zones het moet afschermen, dit product zal u helpen de veiligheid van uw magazijn te garanderen omdat het aan uw wensen aangepast kan worden.

Mocht u besluiten een plafond te installeren om uw opslagoplossingen nog beter te beschermen, dan hoeft u geen extra verlichting aan te leggen, omdat het plafondrooster licht doorlaat.

Bovendien moet u weten dat in tegenstelling tot een wand van plaatwerk, hekwerken perfect te combineren zijn met brandkranen en gemakkelijk te installeren zijn.

De veiligheidshekwerken voldoen aan de veiligheidsnormen

De veiligheidshekwerken die wij aanbieden zijn ontworpen om aan uw dagelijkse bedrijfsbehoeften tegemoet te komen, waarbij de door de Europese Unie opgelegde veiligheids- en beschermingsnormen in acht worden genomen: EN-ISO 12100, EN-ISO 13857 en EN-ISO 14120:2016.

Veiligheidshekwerken zijn de ideale oplossing om uw installaties, uw werknemers en uw macro-omgeving te beschermen: ze kunnen aangevuld worden met veiligheidsdeuren voor rijdende apparaten en ze kunnen gebruikt worden om een deel van uw magazijn af te sluiten.

Neem voor meer informatie contact met ons op, telefonisch of door het contactformulier in te vullen. Ons team van deskundigen zal graag snel uw vragen beantwoorden.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: