Een WMS SaaS is een beheersysteem dat gehost wordt op externe servers

WMS SaaS van Mecalux: magazijnbeheer in de cloud

13 apr 2023

Een WMS in SaaS-modus zoals Easy WMS van Mecalux is een Warehouse Management Systeem dat gebaseerd is op Cloud Computing-technologie. Dit betekent dat het programma wordt uitgevoerd vanaf een externe server van het bedrijf en dat de gegevens daar ook worden opgeslagen.

De gebruiker kan via elk werkstation verbinding maken met Easy WMS Saas, zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderhoud van het systeem en de periodieke updates. Hieronder lichten wij de voordelen toe van de implementatie van het Mecalux WMS in SaaS-modus (Software as a Service).

Wat is een WMS in SaaS-modus?

Een WMS in SaaS oftewel Software as a Service, is magazijnbeheersoftware die in de cloud wordt geïnstalleerd en door de leverancier wordt beheerd. Easy WMS van Mecalux, is beschikbaar in SaaS-modus, waardoor de implementatie voor de klant eenvoudig en betaalbaar is dankzij een maandelijks abonnement.

Met een WMS SaaS heeft de gebruiker vanaf elke computer of terminal met een internetverbinding, veilig toegang tot de beheersoftware. Zodoende hoeft een onderneming niet te investeren in een infrastructuur om het WMS op een interne server onder te brengen, en hoeft het zich geen zorgen te maken over het onderhoud ervan. In het geval van Easy WMS in SaaS-modus, beheert Mecalux de servers waarop de software wordt gehost, en zorgt ook voor de configuratie van de werkstations, de RFID-readers en andere apparaten die op het systeem zijn aangesloten. De updates van het WMS worden ten slotte automatisch uitgevoerd.

Wat de functionaliteit betreft wordt Easy WMS in de cloud geïnstalleerd en voert het de specifieke taken uit van een geavanceerde software-applicatie: het beheert alle bedrijfsprocessen in een magazijn of in meerdere warehouses, optimaliseert de beschikbare middelen en automatiseert de meest complexe werkzaamheden, zoals het programmeren van de handelingen van de automatische systemen, het opstellen van optimale orderpickroutes of het beheer van de opslaglocaties.

Easy WMS SaaS biedt een gebruiksvriendelijke interface
Easy WMS in SaaS-modus heeft een gebruiksvriendelijke interface

Waarom kiezen voor Easy WMS SaaS?

Eén van de belangrijkste voordelen van Easy WMS als Software as a Service, is dat de interface en de functionaliteiten hetzelfde zijn als die van de on-premise versie, -waarbij de programma's worden gehost op de eigen servers van de onderneming-, en waarbij de extra kosten voor de opslag van informatie op interne servers komen te vervallen.

De vier belangrijkste redenen om Easy WMS in SaaS-modus te implementeren:

  • Lagere initiële investeringen: Easy WMS Saas dat in de cloud wordt gehost, wordt in tegenstelling tot de on-premise modus, betaald via een abonnement. Daarentegen is de klant bij on-premise, zelf verantwoordelijk voor de kosten van de hardware waarop het beheersysteem wordt gehost, de verschillende terminals, het onderhoud van de software en de bijbehorende licenties.
  • Tijd die nodig is voor de implementatie: in het geval van Software as a Service, hoeft Mecalux niet naar de klant toe te gaan om de servers te installeren. Dit verkort de tijd die nodig is om dit soort applicaties te implementeren aanzienlijk.
  • Schaalbaarheid: Easy WMS dat in de cloud is geïnstalleerd, is de ideale oplossing voor bedrijven die seizoensgebonden producten beheren. Terwijl de on-premise versie een vast aantal licenties vereist om toegang te krijgen tot de software, biedt SaaS ruimte voor een variabel aantal licenties, waardoor er meer flexibiliteit ontstaat. De klant kan zodoende het aantal Easy WMS-licenties aanpassen aan het vraagvolume, het aantal operators in de magazijnen of aan de specifieke behoeften van de markt.
  • Onderhoud: bij de SaaS-modus worden alle onderhouds- en veiligheidsinterventies van het Warehouse Management Systeem gedelegeerd aan de logistieke provider. De klant heeft geen team van IT-specialisten nodig dat verantwoordelijk is voor de back-ups en de integriteit van de opgeslagen data. Bovendien voorziet Mecalux de klant van de meest recente software-updates.

Er is echter ook een nadeel aan SaaS ten opzichte van de on-premise versie. De klant moet namelijk beschikken over een permanente internetverbinding met een lage latentie, en over voldoende bandbreedte voor elke computer waarop de applicatie wordt gebruikt.

Een Warehouse Management Systeem zoals Easy WMS biedt stapsgewijze instructies voor een efficiënte en productieve orderpicking
Een Warehouse Management Systeem zoals Easy WMS biedt stapsgewijze instructies voor een efficiënte en productieve orderpicking.

Enkele bedrijven die hebben gekozen voor Easy WMS SaaS

Meer en meer bedrijven vertrouwen nu op de voordelen van SaaS-toepassingen. Uit een studie van het adviesbureau Better Cloud blijkt dat meer dan 80% van de bedrijven hun behoeften aan software tegenwoordig dekt met behulp van SaaS-oplossingen. Wij stellen u drie ondernemingen voor die hun vertrouwen hebben gesteld in Easy WMS als zijnde Software as a Service voor het beheer van hun magazijnen.

De Amerikaanse multinational Yamazen, distributeur van werktuigen voor machines, had een Warehouse Management Systeem nodig voor een efficiënt beheer van de voorraden, iets wat bijna onmogelijk is zonder een krachtige software die de inkomende en uitgaande goederenstromen kan controleren. Yamazen heeft Easy WMS in SaaS-modus geïmplementeerd. Operators hebben toegang tot de software-interface via alle apparaten die verbonden zijn met het internet. Terwijl het onderhoud en de veiligheidsinterventies aan Mecalux worden toevertrouwd. "Het wegvallen van de onderhoudswerkzaamheden aan de server is gunstig voor ons IT-personeel", zegt James Hansen, executive vicepresident van Yamazen.

Om die reden koos SurDiscount ook voor de SaaS-versie van Easy WMS: "Onze XL Soft ERP draait in SaaS-modus, dus het lag voor de hand dat ook het WMS op die manier geïnstalleerd zou worden. Zo hoeven we ons geen zorgen te maken over het beheer van de servers en kunnen we ons concentreren op onze bedrijfsactiviteiten", aldus Anthony Le Fur, directeur van SurDiscount.

Voor bedrijven die meerdere magazijnen beheren, biedt de cloud-versie de mogelijkheid om verschillende logistieke processen te coördineren. Dit is het geval bij de logistiek dienstverlener Casintra, die Easy WMS als Software as a Service heeft ingezet, om de werkzaamheden van zijn magazijnen in Asturië en Catalonië te synchroniseren. Dankzij de software beheert de logistiek dienstverlener de voorraden in real time. "Onze klanten krijgen via een wachtwoord toegang tot Easy WMS en kunnen zo in real-time de status van hun voorraden raadplegen", zegt Javier García, operationeel directeur.

Easy WMS Saas: schaalbaarheid en veiligheid voor uw magazijn

Easy WMS is beschikbaar als Software as a Service, of in een on-premise versie, die op de eigen servers van de klant wordt geïnstalleerd. De cloud-versie is de beste oplossing voor een flexibele en schaalbare Warehouse Management Software, aangezien de klant voor 100% toegang heeft tot de webinterface van de applicatie via een abonnement, waarvan de prijs afhangt van het aantal benodigde licenties. Met

dit alternatief wordt de initiële financiële investering verminderd, alsook de tijd die nodig is om de software in het magazijn te implementeren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, indien u meer informatie wenst over Easy WMS. Eén van onze experts zal graag helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: