Bandenopslag in aangepaste magazijnstellingen

Alles over bandenopslag in een magazijn

19 mei 2021

Volgens de European Tyre & Rubber Manufacturers Association, ETRMA, worden er in Europa jaarlijks bijna 5 miljoen ton banden geproduceerd. Sommige worden geëxporteerd naar landen buiten de Europese Unie, terwijl andere worden geleverd aan autofabrikanten of distributeurs binnen de EU. Maar ze hebben allemaal hetzelfde gemeen: op een bepaald moment in hun productlevenscyclus worden ze opgeslagen. Hoe kunnen banden efficiënt opgeslagen worden? Wij verstrekken u alle belangrijke informatie met betrekking tot bandenopslag in een magazijn, zodat u uw doelstellingen behaalt.

Verplichtingen en beperkingen in verband met de opslag van banden in de logistiek

De opslag van banden stelt u voor andere uitdagingen dan alleen het optimaliseren van het distributiecentrum en het verbeteren van het ordervoorbereidingsproces:

- Afhandeling van een groot aantal artikelen

Hoewel magazijnen voor bandenopslag niet de enige zijn die met dit element te maken hebben, slaan zij over het algemeen een grote voorraad van zeer uiteenlopende goederen op, een trend die niet snel zal stoppen. Elke dag worden er nieuwe modellen uitgebracht met verschillende afmetingen en belastings- en snelheidswaarden, of gemaakt van andere materialen.

In een dergelijke context is het van essentieel belang dat de voorraad met precisie beheerd wordt, en dat alle artikelen traceerbaar zijn. Op die manier beperkt u incidenten in verband met bandenopslag en fouten bij de ordervoorbereiding.

- Speciale opslagvoorwaarden

De materialen die bij de fabricage van banden worden gebruikt, vereisen specifieke opslagomstandigheden in verband met de huidige milieueisen. Pas de adviezen van onze experts toe om ze intact te houden:

  • Tijdens de opslag mogen de banden niet worden blootgesteld aan druk, compressie of vervorming.
  • Het magazijn moet een stabiele kamertemperatuur hebben, het liefst tussen de 15 °C en 25 °C.
  • Sla de banden op pallets op, of in rekken waarbij direct contact met de grond en vocht wordt vermeden.
  • Ventileer het magazijn en bescherm de banden tegen zonlicht, ozon of hoge UV-stralen.
  • Bescherm ze tegen bepaalde producten, zoals oplosmiddelen, brandstoffen, smeermiddelen, chemicaliën of ontsmettingsmiddelen.

- Aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Alle soorten rubbers zijn licht ontvlambaar, wat de risico's verhoogt wanneer banden in dezelfde ruimte worden opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat uw magazijnmedewerkers onder goede arbeidsomstandigheden werken, moet u de juiste veiligheidsnormen toepassen.

Om de risico's in het distributiecentrum vast te stellen, is het belangrijk dat u onder andere de structuur, de oppervlakte, de hoogte, de verschillende soorten goederen en de opslagmethoden evalueert.

Noodzakelijke elementen bij bandenopslag

Volg de adviezen van onze experts op om ervoor te zorgen dat de bandenopslag een succes wordt:

- Installeer bandenrekken

Of u nu banden of rubbers opslaat, kies opslagoplossingen die geschikt zijn voor de producten en de manier van stapelen:

De stellingen moeten aangepast worden om de banden op te kunnen slaan
De stellingen moeten aangepast worden om de banden op te kunnen slaan

- Integreer systemen om gevaarlijke situaties in magazijnen te voorkomen, met name brandbeveiligingssystemen.

Zoals u weet, zijn bandenmagazijnen over het algemeen risicovolle installaties. Elk land heeft zijn eigen brandveiligheidsvoorschriften, waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een magazijn. Op internationaal niveau regelt de NFPA-13 norm de veiligheidseisen waaraan nabijheidssensoren en sprinklers moeten voldoen.

Betere bandenopslag door automatisering

Geautomatiseerde processen vergemakkelijken het beheer van complexe magazijnen voor bandenopslag. Merk op dat u een van de volgende twee belangrijke strategieën kunt volgen:

Zoals u hebt gezien, vereist de opslag van banden het gebruik van specifieke opslagsystemen en de toepassing van specifieke veiligheidsnormen. Indien u professionele hulp nodig heeft bij het kiezen van een geschikte oplossing voor de opslag van banden of rubber, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: