Automatisch transportbanden- en orderpickingssysteem in het magazijn van Delaviuda

Automatisch orderpicken: uw bestellingen sneller afhandelen

29 mrt 2021

Wanneer we het hebben over «automatisch orderpicken», bedoelen we het gebruik van oplossingen met robots dat het gehele proces van ordervoorbereiding beslaat: de in- en uitslag, de goederenafhandeling, het verpakken en verzendklaar maken en de verzending van de bestellingen. Net zoals er verschillende niveaus van automatisering in een magazijn mogelijk zijn, kan de orderpicking min of meer automatisch uitgevoerd worden.

Wat is het nut van automatisch orderpicken?

Het installeren van automatische opslagoplossingen in uw magazijn helpt u om:

  • Sneller te werken: wanneer u een groot aantal artikelen afhandelt, of als uw klanten hun aanvragen tijdens specifieke tijdsspannes doen, dan is de automatisering van de ordervoorbereiding de beste oplossing. De apparaten en robots die gebruikt worden, zijn in staat de handelingen te verrichten in een tempo dat onmogelijk handmatig kan worden bereikt.
  • De veiligheid te verhogen: de apparaten voor automatisch orderpicken voldoen aan stricte veiligheidsmaatregelen. Deze apparaten zijn uitgerust met de modernste technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige sensoren en detectoren.
  • Nauwkeuriger te zijn: alle systemen zijn uitgerust met de laatste software en sensoren voor een uiterste precisie. Dit vermindert ook het aantal ongevallen en het risico dat uw goederen worden beschadigd.

Dankzij al deze positieve punten zult u erin slagen uw bedrijfskosten drastisch te verlagen.

De betrokkenen bij automatisch orderpicken

Hieronder volgt een lijst van elementen die kenmerkend zijn voor automatisch orderpicken in een magazijn:

1. Magazijnkranen

Apparaten voor goederenafhandeling slaan de goederen in en uit de magazijnstellingen. Er zijn magazijnkranen voor bakken of pallets. Afhankelijk van het gekozen model, kunnen zij goederen in één enkele beweging (gecombineerde cycli) in- en uitslaan, waardoor de benodigde tijd om de goederen af te handelen tot een minimum beperkt wordt.

2. Rollenbanen

Deze apparaten worden gebruikt om losse, verpakte of gepalletiseerde artikelen van de ene naar de andere zone in een magazijn te verplaatsen. Bovendien zijn er vaak transportbanden te vinden bij de laad- en losperrons zodat vrachtwagens en containers snel kunnen worden geladen en gelost.

3. Antropomorfe robots

Antropomorfe robots (Automated Picking Systems), zijn uitgerust met grijparmen die de goederen op de pallets plaatsen. Deze apparaten zijn voorzien van geavanceerde logistieke software, die in staat is productparameters (gewicht en vorm) te analyseren en de beste manier te berekenen om de laadeenheid op een pallet te stapelen.

Het grootste voordeel van dit soort apparatuur is de snelheid die tijdens het orderpicken kan worden bereikt. Zij helpen u om meerdere bestellingen en een grote hoeveelheid pakketten tegelijk en op een veilige manier klaar te zetten. Deze robots zijn uitgerust met zuignappen en hydraulische systemen en kunnen meer dan 1000 dozen per uur afhandelen.

Deze opslagoplossing is perfect voor magazijnen die gedurende het hele jaar een hoge activiteit op het gebied van orderpicken hebben (en voornamelijk betreffende gepalletiseerde goederen). Dit is het geval bij grootschalige distributie- en productiecentra die de link vormen tussen de fabrieken en de magazijnen. Voorbeeld: de volledige automatisering van het distributiecentrum van Euréquip die is uitgevoerd door Mecalux.

Een antropomorfe robot geïntegreerd in de opslagoplossing en apparatuur van goederenafhandeling van Euréquip
Een antropomorfe robot geïntegreerd in de opslagoplossing en apparatuur van goederenafhandeling van Euréquip

4. Controlestations, wikkel- en automatische etiketteringsmachines

Om een strikte controle van de inkomende en uitgaande goederen van uw distributiecentrum te garanderen, kunt u controlestations installeren die zijn uitgerust met sensoren die de inhoud van uw pallets analyseren. Op deze manier, verhoogt u de veiligheid van de laadeenheden en beschikt u over alle informatie op uw WMS. Bij deze oplossingen wordt de etikettering ook automatisch uitgevoerd.

Bovendien wordt er met behulp van wikkelmachines krimpfolie oftewel plastic folie rond de pallet aangebracht om de verpakking van de goederen te consolideren.

5. Warehouse management syteem (WMS)

Een warehouse management systeem is noodzakelijk voor het correct functioneren van automatische orderpicking. Het is daarom van essentieel belang dat het veelzijdig is en gecombineerd kan worden met andere softwareprogramma’s. Het WMS verzamelt alle informatie van uw distributiecentrum in real time, optimaliseert deze en garandeert de goede werking ervan.

Wanneer het automatisch orderpicken alle bovenvermelde systemen en afhandelingsapparatuur combineert, is er sprake van een optimaal automatisch magazijn. Het is echter ook mogelijk om slechts enkele van deze opslagoplossingen te combineren om een efficiënt semi-automatisch orderpicksysteem te verkrijgen.

Als u de processen van automatisch orderpicken wilt optimaliseren en niet weet welke methode u daarvoor moet gebruiken, neem dan contact met ons op via dit formulier. Net zoals wij voor vele bedrijven over de hele wereld hebben gedaan, zullen wij uw logistieke stromen analyseren en u adviseren.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: