In temperatuur gecontroleerde magazijnen worden de goederen onder optimale omstandigheden bewaard

Temperatuur gecontroleerde magazijnen: ontworpen voor een efficiënt energiegebruik

09 mei 2023

Temperatuurgecontroleerde magazijnen zijn logistieke faciliteiten waar producten worden opgeslagen die op een bepaalde temperatuur moeten worden gehandhaafd, om ervoor te zorgen dat hun eigenschappen behouden blijven en om bederf te voorkomen.

In dit artikel worden opslagsystemen besproken die geschikt zijn om goederen onder optimale omstandigheden op te slaan en tegelijkertijd het werk van de operators te vergemakkelijken.

Wat zijn temperatuur gecontroleerde magazijnen?

Door veranderende consumptiegewoonten, zoals de aanzienlijke toename van diepvriesproducten die door huishoudens worden aangeschaft, zijn de hoeveelheden producten die bij een gecontroleerde temperatuur moeten worden opgeslagen toegenomen. Volgens een studie van adviesbureau Allied Market Research werd de wereldwijde markt voor koellogistiek in 2018 geschat op $159.988 miljoen, en zal deze naar verwachting tegen het jaar 2026 $585.106 miljoen bedragen.

Temperatuur gecontroleerde magazijnen zijn faciliteiten voor de opslag, voorbereiding en verzending van goederen bij een bepaalde temperatuur. In het algemeen zijn ze onderverdeeld in vier categorieën, afhankelijk van de gebruikte temperaturen:

  • Kamertemperatuur: tussen de 15 ºC en 30 ºC maximaal
  • Gematigde temperatuur: tussen de 10 ºC en 15 ºC
  • Gekoelde temperatuur: tussen de 0 ºC en 10 ºC
  • Vriestemperatuur: tussen -30 °C en 0 °C

Temperatuurgecontroleerde magazijnen bestaan uit opslagsystemen, afhandelingsapparatuur en andere elementen die de werkzaamheden in het magazijn vergemakkelijken zoals rollenbanen of cleanrooms. Al deze elementen hebben als doel te voorkomen dat de koudeketen wordt verbroken, dat de veiligheidsnormen worden nageleefd en dat de kwaliteit van de opgeslagen producten behouden blijft.

Soorten producten die bij een constante temperatuur worden opgeslagen

Hieronder volgt een niet-exhaustieve lijst van de belangrijkste industrieën die gebruik maken van temperatuur gecontroleerde magazijnen:

  • Voedsel- en Drankenindustrie. Bederfelijke producten, zoals voedingsmiddelen, verliezen hun smaak, versheid en nutritionele eigenschappen wanneer ze niet bij een gekoelde temperatuur worden bewaard.
  • Farmaceutische industrie. Veel van de bestanddelen die nodig zijn voor de vervaardiging van geneesmiddelen, moeten bij een gekoelde temperatuur worden bewaard om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven en hun eigenschappen behouden. Temperatuurschommelingen en een hoge luchtvochtigheid kunnen de eigenschappen ervan veranderen.
  • Chemische industrie. Voor opslagfaciliteiten voor chemische stoffen gelden om veiligheidsredenen zeer strikte voorschriften inzake de temperatuur.
  • Cosmetica-industrie. Cosmetische producten kunnen bederven wanneer ze blootgesteld worden aan hoge temperaturen.

Zonder een strikte temperatuurbeheersing, zal de koudeketen worden verbroken en zullen de artikelen bederven. Soms is dit gemakkelijk te zien omdat het product kristalliseert, er onaantrekkelijk uitziet of duidelijk aangetast is. Een breuk in de koudeketen en derhalve in de goede conservering van de producten, is echter niet altijd herkenbaar; bijvoorbeeld in het geval van medische producten of vaccins.

Ontwerpen van een magazijn met een constante temperatuur

Temperatuurgecontroleerde magazijnen onderscheiden zich doordat er koelinstallaties, zoals compressoren, condensors, expansieventielen en verdampers aanwezig zijn. Deze worden strategisch geïnstalleerd al naargelang het aantal kubieke meters dat gekoeld moet worden, het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenruimte en de tijdsduur dat het product moet worden opgeslagen. Bovendien moeten deze worden gebouwd met sandwichpanelen, een isolerend element dat voorkomt dat koude lucht naar buiten ontsnapt.

Bij dit soort installaties wordt meestal voorrang gegeven aan groeperingssystemen. Ze zijn de ideale oplossing om het energieverbruik, een van de belangrijkste kostenposten voor de dagelijkse werking van deze temperatuurgecontroleerde magazijnen, te verminderen. Door gebruik te maken van groeperingssystemen wordt het aantal vierkante meters koelruimte dat nodig is beperkt, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen.

Een andere veelgebruikte oplossing, is de installatie van een automatisch magazijn, waarbij het menselijk handelen tot een minimum wordt beperkt en de magazijnmedewerkers niet langer gedurende lange tijd aan koude temperaturen worden blootgesteld.

Ook moeten er Security Airlock Systems (SAS) worden geïnstalleerd, om te voorkomen dat de producten plotselinge temperatuurschommelingen ondergaan en om condensatie te voorkomen. Het bevindt zich bij de ingang van een vriescel en vormt een sas of voorruimte, met twee snelloopdeuren die nooit tegelijk geopend mogen worden.

Een optimaal ontwerp van deze magazijnen zorgt voor energie-efficiëntie, wat essentieel is voor de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten.

Opslagsystemen voor temperatuur gecontroleerde magazijnen

De keuze van het opslagsysteem hangt onder meer af van het soort artikel dat moet worden opgeslagen, de goederenstromen en de beschikbare opslagruimte. Op basis van deze drie voorwaarden en in de veronderstelling dat verschillende oplossingen naast elkaar kunnen worden gebruikt, bespreken we de belangrijkste opslagoplossingen die op de markt beschikbaar zijn:

Palletstellingen

In temperatuurgecontroleerde magazijnen kunnen verschillende opslagoplossingen worden geïnstalleerd, zoals bijvoorbeeld palletstellingen, inrij- of doorrijstellingen, doorrolstellingen, en pushback stellingen, afhankelijk van de specifieke logistieke behoeften van de onderneming.

De conventionele palletstelling geniet de voorkeur, omdat deze directe toegang biedt tot de goederen, wat de opslag en het orderpicken vergemakkelijkt. Bovendien kunnen de opslaglocaties worden aangepast aan de kenmerken en afmetingen van de producten. Een voorbeeld van het gebruik van dit type magazijnstellingen, vinden we bij de logistiek dienstverlener Brivio & Viganò, die gespecialiseerd is in de logistiek voor voedingsmiddelen. De onderneming heeft zijn temperatuurgecontroleerde magazijn in Italië uitgerust met palletstellingen van Mecalux, vanwege de flexibiliteit ervan, bij het beheer van zeer uiteenlopende goederen van verschillende klanten.

Het bedrijf Brivio & Viganò heeft zijn magazijn met constante temperatuur, uitgerust met conventionele palletstellingen die een directe toegang geven tot de opgeslagen producten
Brivio & Viganò heeft zijn temperatuurgecontroleerde magazijn uitgerust met palletstellingen omdat de producten dan direct toegankelijk zijn

Verrijdbare stellingen

Verrijdbare stellingen zijn om twee redenen, een geschikt opslagsysteem voor koel- en vriescellen: het verbruikt minder energie omdat het een compacte oplossing is, waarbij alle artikelen direct toegankelijk zijn middels de automatische opening van het gewenste gangpad. Deze oplossing wordt gebruikt door de Poolse logistiek dienstverlener JAS-FBG. In de drie cellen met constante temperatuur heeft Mecalux heeft conventionele palletstellingen en verrijdbarestellingen geïnstalleerd. De verrijdbare stellingen zijn uitgerust met externe en interne veiligheidsvoorzieningen, zoals stoppers, om de totale veiligheid van het personeel, de goederen en de installatie te garanderen.

Temperatuurgecontroleerd magazijn van JAS-FBG S.A. in Polen met Movirack verrijdbare stellingen
Temperatuur gecontroleerd magazijn van JAS-FBG S.A. in Polen met Movirack verrijdbare stellingen

Semi-automatisch Pallet Shuttle-systeem

Het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem is een compacte opslagoplossing met een automatische shuttle dat zich zelfstandig verplaatst in de opslagkanalen van de rekken. Dit systeem optimaliseert niet alleen de goederenstromen in het magazijn, maar maakt ook beter gebruik van de beschikbare opslagruimte, waardoor aanzienlijk minder energie nodig is om een constante temperatuur te behouden.

Dit is één van de redenen waarom veel ondernemingen voor deze oplossing kiezen. Waaronder het zuivelbedrijf Producers Dairy. Het bedrijf heeft in zijn koelhuis in Californië (VS), de oude stellingen vervangen door het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem van Mecalux, waardoor de opslagcapaciteit is verdubbeld.

De zuivelproducent Producers Dairy heeft de oude magazijnstellingen vervangen door het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem, waardoor de opslagcapaciteit is verdubbeld
Het zuivelbedrijf Producers Dairy heeft de oude stellingen vervangen door het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem, waardoor de opslagcapaciteit is verdubbeld

Automatische opslag van pallets

In temperatuur gecontroleerde magazijnen kan een magazijnkraan geïnstalleerd worden, die de pallets automatisch in- en uitslaat en door het gangpad verplaatst. Automatisering is een ideale oplossing voor dit soort installaties, omdat de goederen snel kunnen worden verplaatst en de magazijnmedewerkers niet langdurig aan lage temperaturen worden blootgesteld.

Kiwi Greensun, de grootste producent van kiwi's in Spanje en Portugal, beschikt over een automatisch hoogbouwmagazijn met een constante temperatuur, dat is gerealiseerd door Mecalux. Enkele van de voordelen van dit magazijn, zijn het nauwkeurige voorraadbeheer en de versnelde in- en uitslag van goederen.

Een temperatuur gecontroleerd magazijn met automatische opslagoplossing van Kiwi Greensun in Portugal
Automatisch magazijn met een constante temperatuur van Kiwi Greensun in Portugal

Automatische Miniload opslagoplossing

Kleine artikelen, die een constante temperatuur vereisen, kunnen worden opgeslagen in de automatische Miniload. De structuur is vergelijkbaar met die van het automatische Pallet Shuttle-systeem: hierbij haalt de Miniload de magazijnbakken met goederen op bij de transportbanden en vervoert ze door het gangpad naar de opslaglocatie, zoals door de beheersoftware is aangegeven.

De onderneming Elaborados Cárnicos Medina beschikt over een automatische Miniload opslagoplossing, waar het vlees bij een gekoelde temperatuur wordt gerijpt. Daar het magazijn volledig automatisch werkt, staat het direct in verbinding met de verschillende zones van de fabriek. Easy WMS van Mecalux werd geïmplementeerd teneinde de logistieke traceerbaarheid van het vlees in real time te beheren.

Het bedrijf Elaborados Cárnicos Medina beheert de goederen in een temperatuur gecontroleerd magazijn met een automatische Miniload opslagoplossing
De onderneming Elaborados Cárnicos Medina slaat zijn goederen op in een temperatuur gecontroleerd magazijn met automatische Miniload

Logistieke opslagoplossingen met een constante temperatuur

Temperatuur gecontroleerde magazijnen zijn onmisbaar in de sectoren van de voedingsmiddelen-, de chemische en de farmaceutische industrie. In verband met het hoge energieverbruik van deze faciliteiten en de zware werkomstandigheden, moeten deze zo worden ontworpen dat de opslagruimte wordt geoptimaliseerd en dat de tijd die de magazijnmedewerkers binnen doorbrengen, wordt beperkt.

Voor magazijnen met deze kenmerken zijn oplossingen zoals de Movirack verrijdbare stellingen of andere automatische opslagoplossingen zeer geschikt. Mecalux heeft veel ervaring met het ontwerpen en inrichten van koel- en vriescellen. Ons doel is om de beste oplossing te vinden voor bedrijven die producten afhandelen die bij een lage en constante temperatuur moeten worden opgeslagen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie zodat wij u kunnen helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijfsbehoeften.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: