Mecalux als leverancier van wereldwijde e-commerce oplossingen

Easy WMS stelt Tradeinn in staat de toenemende hoeveelheid data en voorraad effectief te beheren.

Mecalux als leverancier van wereldwijde e-commerce oplossingen

Videotranscriptie

Tradeinn is een bedrijf met internationale bekendheid, gespecialiseerd in de online verkoop van sportartikelen. Tradeinn is gevestigd in Celrà, provincie Gerona, in Spanje, en begon haar activiteiten in 1997. Tegenwoordig heeft het 13 gespecialiseerde online winkels. Het bedrijf is in de loop van de jaren gegroeid en heeft zich jaar na jaar geconsolideerd en opmerkelijke cijfers geboekt:

13 gespecialiseerde online winkels

Meer dan 1.000.000 verkoopreferenties

Verkoop in 220 landen

1.000.000 klanten

Gemiddeld 2000 bestellingen per dag

Vanaf het begin heeft Tradeinn op Mecalux vertrouwd, als leverancier van wereldwijde e-commerce-oplossingen.

DAVID MARTÍN - President Directeur, Tradeinn
Mecalux is de afgelopen 6 jaar een belangrijke partner geweest in onze groei, waarbij onze omzet 40 keer hoger is geworden. Mecalux hielp ons, door al onze magazijnen uit te rusten met stellingen en met het warehouse management systeem Easy WMS. Dit softwaresysteem met radio-frequency identification heeft ons in staat gesteld om meer dan een miljoen referenties in onze catalogus te beheren en de kosten voor het klaarzetten en verzenden van bestellingen te verlagen, wat essentieel is in de e-commerce

 

Het magazijn beschikt over 7000 vierkante meter, uitgerust met stellingen voor orderpicking die aan allerlei afmetingen kunnen worden aangepast, van ski's tot neopreen duikpakken, en waarbij rekening is gehouden met toekomstige uitbreidingen.

Het warehouse management systeem Easy WMS biedt Tradeinn de mogelijkheid het toenemende volume aan data en voorraad efficiënt beheren.

 

RAMÓN ÁLVAREZ - Logistiek Manager
De integratie van Easy WMS van Mecalux betekent betrouwbaarheid, dat wil zeggen dat we op ieder moment weten wat we op voorraad hebben, waar de goederen zich in het magazijn bevinden, en hoe we de bestellingen moeten klaarzetten. Dit jaar hebben we het hele volume van het jaar 2011 in slechts één maand kunnen afhandelen. We werden ons ervan bewust dat we een warehouse management systeem moesten integreren op het moment dat we gingen verhuizen, omdat het beheer op de traditionele handmatige manier niet meer mogelijk was.

 

Het doel van Tradeinn is dat, wanneer een klant op de knop "Bestelling afronden" klikt, er een proces van start gaat dat pas eindigt wanneer de klant het juiste product thuis heeft ontvangen, binnen de vooraf vastgestelde tijd.

De belangrijkste fases van dit proces zijn het voorraadbeheer en het klaarzetten van de bestellingen. Dit impliceert verschillende handelingen die door Easy WMS worden beheerd, zoals:

….Goederenontvangst en registratie in het material master record…

....Optimalisering van de bewegingen en verplaatsingen van de magazijnmedewerkers

....Voorraadbeheer in real time...

... en cross-docking.

 

RAMÓN ÁLVAREZ - Logistiek Manager
Een van de belangrijkste ontwikkelingen is de cross-docking, waardoor we goederen kunnen ontvangen en verzenden, zonder dat deze de magazijnstellingen ingaan, waardoor kosten en tijd worden beperkt

 

Gezien het gemiddelde van 2000 bestellingen per dag, zijn snelheid en precisie het belangrijkst bij het orderpicken. Tradeinn omschrijft zichzelf als een "expert in het klaarzetten van bestellingen".

 

RAMÓN ÁLVAREZ - Logistiek Manager
We kunnen de groei die we als bedrijf ervaren, gemakkelijk aan, omdat de software dit zonder problemen kan beheren. Wat betreft de goederenontvangst, krijgen we ongeveer 80% meer binnen dan het afgelopen jaar. Wat betreft de verzendingen, versturen we ongeveer 70% meer dan het afgelopen jaar. De betrouwbaarheid van de laatste voorraadinventaris was 99,98%. Easy WMS heeft al deze parameters onder controle, en helpt ons alle handelingen op tijd af te ronden.

 

Om bestellingen grootschalig klaar te kunnen zetten, heeft Tradeinn de werkwijze aangepast door ze op tafels te plaatsen. Om de productiviteit nog meer te verhogen, kan Easy WMS werken met wave-picking: op dit moment kunnen er 600 bestellingen tegelijkertijd worden gelanceerd.

Met de functies van Easy WMS kunnen ook de fysieke winkels worden beheerd, of die nu beschikken over een eigen voorraad of niet, zoals het geval is bij het verkooppunt dat zich naast het logistieke centrum van Tradeinn bevindt en dat wordt behandeld als een gewone klant.

 

DAVID MARTÍN - President Directeur, Tradeinn
We hebben voor Mecalux gekozen vanwege de goede referenties van het bedrijf op de markt. Onze samenwerking begon met de magazijnstellingen en toen we eenmaal software nodig hadden, hebben we de verschillende mogelijkheden bestudeerd waarbij Easy WMS ons het meest aansprak. Aangezien Mecalux goede referenties had en we al een aantal jaar samenwerkten, besloten we opnieuw met hen in zee te gaan.

 

De opslagoplossingen en het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux hebben Tradeinn de noodzakelijke flexibiliteit, veelzijdigheid en reactiecapaciteit gebracht die nodig zijn om zich aan te passen aan de onophoudelijke innovatie van de e-commerce-sector, waardoor het bedrijf een toonbeeld van voortdurende groei en ontwikkeling is geworden.