Het nieuwe automatische magazijn van Havi Logistics combineert innovatie en efficiëntie dankzij de integratie van Easy WMS

Dit zijn de tien meest gelezen artikelen van Mecalux in 2019

22 jan 2020

2019 was een belangrijk jaar voor de sector: uitdagingen zoals omnichannel of leveringen binnen de 24 uur kenden hun definitieve doorbraak en werden zo de grootste prioriteit voor logistieke managers.

Bij Mecalux willen we ook ons steentje bijdragen aan het huidige logistieke landschap en daarom hebben we een lijst samengesteld van onze meest bezochte artikelen op onze website in 2019. Dit zijn de tien meest gelezen artikelen:

1) Easy WMS van Mecalux voor Danone

De multinational Danone heeft Mecalux de opdracht gegeven de complexe werkstromen van haar nieuwe magazijn in Valdemoro (Madrid) te reorganiseren. De invoering van het Easy WMS Warehouse Management Systeem zal helpen om de processen en operaties te vereenvoudigen.

Easy WMS is in staat om de voorraad te controleren en de orderpicking te stroomlijnen. Daarnaast heeft Danone twee modules toegevoegd om een efficiëntere service te bieden: Multi Carrier Shipping Software en Supply Chain Analytics Software. Deze bieden een beter antwoord op de uitdagingen van het nieuwe omnichannel-magazijn.

2) Hoe de digitale transformatie in de logistiek wordt toegepast

Door de uitdagingen van logistiek 4.0 is digitale transformatie voor bedrijven een grote doelstelling geworden. De digitalisering heeft namelijk tot doel de logistieke processen te stroomlijnen en vooral de fouten als gevolg van handmatig beheer te verminderen.

Door hun magazijnen te automatiseren of gebruik te maken van kunstmatige intelligentie of gegevensopslag in de cloud proberen bedrijven een digitale transformatiestrategie op te zetten die is afgestemd op hun behoeften.

Lees het volledige artikel: Digitale transformatie in de logistiek

3) Efficiëntere picking: pick to light

Dit pickingsysteem bleek een van de meest efficiënte te zijn. Hierdoor verlopen processen sneller en picken operatoren het aantal eenheden dat op de verlichte locatie verschijnt.

Dit type picking vereist een Warehouse Management Systeem, zoals Easy WMS van Mecalux, om informatie uit te wisselen, het proces te stroomlijnen en fouten in deze logistieke fase te verminderen.

Lees het volledige artikel: Pick to light: efficiëntere picking met minder fouten

4) Hoe de ontvangst van goederen in de logistiek te verbeteren

Het proces voor de ontvangst van goederen omvat meer dan enkel het binnenbrengen van producten in het magazijn. Elke fout in deze logistieke fase kan zelfs leiden tot grote kostenoverschrijdingen voor de volledige toeleveringsketen van een product.

Daarom moeten bedrijven beschikken over een plan voor goederenontvangst, alsook een protocol om hun prestaties te meten. De vraag naar logistiek 4.0 dwingt bedrijven ook om oplossingen zoals automatisering of de invoering van een WMS te overwegen om concurrerend te blijven.

Lees het volledige artikel: Stappen en aanbevelingen om de goederenontvangst te verbeteren

5) AI-toepassingen in de logistiek

Kunstmatige intelligentie bevindt zich weliswaar nog in de ontwikkelings- en consolidatiefase, maar toch belooft het een van de grote revoluties voor de logistiek te worden. Bedrijven zullen kunnen overgaan van een reactieve naar een proactieve strategie. Dankzij de technologie zullen ze kunnen anticiperen op veranderingen en veranderingen in het marktgedrag.

Deze technologie zal een vermindering van fouten in de logistieke fasen vergemakkelijken en de bevoorradingsketen nauwkeuriger maken, wat zal resulteren in een efficiëntere dienstverlening aan de klant.

Lees het volledige artikel: Logistieke kunstmatige intelligentie: automatisch en efficiënt

6) Hoe een optimale veiligheidsvoorraad aanleggen?

Geen goederen in voorraad hebben tijdens het hoogseizoen kan leiden tot ernstige kosten voor bedrijven, zowel direct als indirect. Om voorraadtekorten te vermijden, calculeren bedrijven een veiligheidsmarge in zodat ze steeds voldoende reserves aan producten in het magazijn hebben.

Maar wat is de ideale veiligheidsvoorraad? Om precies te weten hoeveel producten men in reserve moet houden, moeten logistiek managers onder andere rekening houden met variabelen zoals de doorlooptijd, de resultaten van het bedrijf en schommelingen in de vraag in de sector.

Lees het volledige artikel: Veiligheidsvoorraad: de definitie, de berekeningen en technieken voor optimalisatie

Easy WMS heeft de logistieke foutenlast van Rent a Book drastisch verminderd
Easy WMS heeft de logistieke foutenlast van Rent a Book drastisch verminderd

7) Logistiek 4.0: hoe een gerobotiseerd magazijn werkt

De automatisering van logistieke processen en de invoering van magazijnbeheersystemen zijn de twee belangrijkste oplossingen voor de uitdagingen van logistiek 4.0.

Maar welke fases in de logistiek moeten we automatiseren? De meest repetitieve processen in het magazijn moeten worden geautomatiseerd om de productiviteit te verbeteren en zo de efficiëntie van het magazijn te verhogen.

Lees het volledige artikel: Een gerobotiseerd magazijn in het tijdperk van logistiek 4.0

8) Logistieke trends voor 2020

De logistieke trends van 2020 hebben allemaal met technologie te maken. Naast de klimaatverandering zal de economische vertraging volgens veel deskundigen meer dan waarschijnlijk een rol spelen.

In dit verband wordt 2020 een jaar vol nieuwe ontwikkelingen voor de sector: nieuwe technologieën zoals IoT en 5G zullen samengaan met de consolidatie van omnichannel en leveringen binnen de 24 uur.

Lees het volledige artikel: Logistieke trends voor 2020: van blockchain tot 5G

9) Havi Logistics en Mecalux versterken hun samenwerking in Portugal

Het logistieke bedrijf heeft opnieuw een beroep gedaan op Mecalux voor het ontwerpen, bouwen en in gebruik nemen van hun moderne magazijn in Vila Nova da Rainha (Portugal). Het nieuwe magazijn is een benchmark voor de sector geworden dankzij de vriesruimte, waar de producten met de hoogste omloopsnelheid in worden opgeslagen met een automatisch Pallet Shuttle opslagsysteem.

Bovendien combineert het nieuwe automatische magazijn innovatie en efficiëntie dankzij de integratie van Easy WMS, dat inkomende en uitgaande goederen organiseert en verantwoordelijk is voor de indeling ervan volgens bestelling of route.

10) Rent a Book: efficiëntie ten dienste van de uitgeverijen

Het Belgische bedrijf Rent a Book dat schoolboeken verhuurt had een Warehouse Management Systeem nodig om kostenoverschrijdingen te vermijden als gevolg van fouten bij handmatige orderpicking.

De activiteiten van het bedrijf zijn sterk seizoensgebonden. Bijna alle online bestellingen worden ontvangen van juli tot september. Easy WMS erin de gevolgen van de retourlogistiek te beperken en zowel de productiviteit als de efficiëntie van de magazijnactiviteiten te verbeteren.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: